U trendu

U stvarnosti je sve drugačije: Evo koliko je minuta potrebno ženi da doživi orgazam!

Ako uzmemo računicu iz filmova, ženama treba manje od minuta da postignu orgazam. Ipak, svi dobro znamo da se seks u stvarnom životu i te kako razlikuje od onog holivudskog. Nova studija otkrila je koliko je vremena potrebno prosečnoj ženi da doživi vrhunac tokom seksualnog odnosa.

U istraživanju je učestvovalo 645 žena iz 21 zemlje sveta, koje su koristile štopericu kako bi zabeležile koliko im je vremena trebalo da postignu orgazam.

Naučnici su studiju označili kao prvu ove vrste, a njena misija je bila da izmeri „latentnost orgazma“, odnosno vreme između početka uzbuđivanja i orgazma.

Rezultati su objavljeni u medicinskom magazinu „The Journal of Sexual Medicine“, a oni kažu da je u proseku ženi potrebno 13 minuta i 25 sekundi da dođe do orgazma. Zabrinjavajući podatak je taj da jedna od šest žena nije uopšte doživela vrhunac.

Muškarcima ne treba puno
Takođe, treba istaći da se vreme koje je ženama bilo potrebno za vrhunac kretalo od pet minuta do nešto više od 21. Zanimljivo je da godine i dužina veze uopšte nisu uticali na rezultate studije, kao i da rezultati kod žena ne mogu da se upoređuju s onim kod muškaraca.

Ono što treba da znate jeste to da je ženama potrebno duplo više vremena nego muškarcima za postizanje orgazma. Studija iz 2009. otkrila je da je muškarcima u proseku trebalo šest minuta za orgazam, piše Živim.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.