U trendu

Uplašeni od sopstvenih emocija

Situacija iz naslova ne dešava se samo tinejdžerima, kao što bi neki pomislili; dešava se i starijima, ako im se tek nakon tinejdžerskih godina desi da prvi put osete dublje emocije prema nekome. U takvoj situaciji, neki savladaju strah, a neki jednostavno pobegnu iz veze.
Neko bi mogao da kaže: "Ma daj, to da se neko uplašio toga koliko voli partnera ili partnerku je samo providan izgovor!" I zaista, "Toliko te volim da me to plaši" jeste jedan od najčešćih izgovora prilikom raskida, i neretko pravi razlog bude nešto sasvim drugo – recimo, to da osoba koja raskida više ne oseća ništa, ali ne želi to da kaže. Međutim, to što se taj izgovor često koristi kao obrazloženje za raskid ne znači da nekada nije iskren.
Dešava se. Nekome su sve prethodne veze bila lagana zabava, pa i kad dođe do raskida, nije baš prijatno, ali nije ni smak sveta. A onda se u nekoga ludo zaljubi, oseća intenzivnije emocije nego ikada ranije u životu, i pomisli na mogućnost da se te emocije dodatno prodube, a voljena osoba ga/je ostavi. Neko se opredeli za rizik, smatra da je ljubav vredna toga. A ima i onih koji se suviše boje toga koliko bi bili povređeni ako budu ostavljeni, pa onda preventivno raskinu oni sami, pre nego što se "još dublje zaglibe".
Šta u takvoj situaciji, kada vas ostave iz tog razloga? Najčešće ne možete ništa. Ubeđivanje da vi nemate ni najmanju nameru da ostavite tu osobu, da je volite, uglavnom nema efekta, jer je njen strah suviše jak. Nezrelo je zbog toga raskinuti? Možda – ali ako neko neće više da bude u vezi, onda neće, pa bio zreo ili nezreo razlog u pitanju.
U takvoj situaciji najčešće je najpametnije (da, znamo, srce ne bira uvek ono najpametnije) nastaviti sa svojim životom. Vremenom ćete već upoznati nekog drugog, nekog koga ćete voleti i ko se neće plašiti da voli vas, naprotiv, uživaće u tome i smatrati sebe najsrećnijom osobom na svetu, jer voli i jer je voljen(a).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.