U trendu

Važno: Znate li šta bi žene trebalo da urade odmah nakon seksa?

Seks je čin tokom kog telo prolazi kroz brojne promene. Iako svako od nas ima različite želje i potrebe telo kod gotovo svih reaguje na vrlo sličan način.

Jedna od tih reakcija je i potreba za mokrenjem nakon seksa. Ona kod nekih može biti vrlo snažna i trenutna, dok se kod drugih žena pojavi nakon nekoliko minuta. Tu potrebu nikako ne bi smeli da ignorišemo.

Zašto nam se mokri nakon seksa?

Naše je telo vrlo sofisticirana mašina čija je uloga da nas maksimalno zaštiti od potencijalnih opasnosti koje vrebaju u našoj okolini.

Jedna od tih opasnosti krije se u bakterijama. Naime, tokom seksualnog odnosa telo je izloženo brojnim bakterijama koje se mogu “sakriti“ na mestima na kojima ih nikako ne želimo.

Neven Kapun, dr. med., spec. urologije, objašnjava kako je upala bešike direktno povezana sa seksualnim odnosom.

Tokom seksualnog odnosa bakterije se kroz mokraćnu cev šire prema bešici, što kod žena može dovesti do akutne upale urinarnog trakta. Uriniranjem nakon seksa zapravo ‘čistimo’, odnosno ispiramo urinarni kanal od bakterija’ ističe Kapun, a prenosi Zadovoljna.hr.

Upravo zbog toga, ako osetite snažnu potrebu za mokrenjem nakon seksa, odložite maženje za nekoliko minuta i poslušajte svoje telo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar