U trendu

Zagrljeni ili ne?

Neko vreme, duže ili kraće, izlazite s novom osobom i došao je i trenutak kada ćete prespavati kod njega ili nje prvi put, ili će on/ona prespavati kod vas, nije bitno – bitno je da ćete prvi put spavati u istom krevetu. Možda ste ranije već vodili ljubav s njim ili njom, možda ne; ovo će vam biti prva zajednička noć. Naravno, pomalo ste nervozni zbog toga, ali se i jako radujete. Da li ste razmišljali o tome kako ćete spavati?
Na šta mislimo, kako ćete spavati? Većina ima neke navike kada spava s još nekim u krevetu. Zagrljaj, recimo. Ima onih koji uživaju u tome da zagrle partnera ili partnerku i da tako spavaju, ili da partner ili partnerka zagrle njih. Ima i onih koji to ne vole, kojima je potrebno više prostora (bukvalno). A ima i onih koji se s vremenom naviknu da spavaju u zagrljaju – ali im je i te kako potrebno vreme da bi se navikli na to.
Sad, vi ne možete unapred znati s kakvom ste osobom kad je o tome reč; neko voli više, a neko manje ušuškavanja i nežnosti. Moguće je i da vam se čini malčice neprikladnim da ih pitate da li žele da spavate zagrljeni, a nije ni sigurno da biste dobili iskren odgovor. Ako se obmotate oko osobe koja ne voli da spava u zagrljaju, može se desiti da se ona oseti sputano, "ugušeno", i da to počne da vam narušava odnose (ne preterujemo – dešava se). Šta je najpraktičnije učiniti?
Najpraktičnije rešenje je da partnera ili partnerku zagrlite (ukoliko to uopšte želite, naravno), ali labavo. Tako im dajete mogućnost da posle deset minuta iskliznu iz vašeg zagrljaja, ako to žele, i da se ne uspaniče da već na početku veze pokušavate da ih sputavate i ograničavate im kretanje. To što ćete prvi put spavati u istom krevetu bitan je korak za oboje, tako da je dobrodošlo sve što može da olakša napetost, sve čime možete da pokažete partneru ili partnerki da poštujete njihovu slobodu i privatnost, da ih ne svojatate sad kad ste počeli da delite krevet.
Kasnije, biće već vremena da se malo više prilagodite jedno drugom, kao i za malo više nežnosti i ušuškavanja ako je to ono što želite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar