U trendu

Žene konačno otkrile koliko minuta tačno treba da traje intimni odnos da bi bile zadovoljne

Intimni odnosi su ključni deo ljudskog života, igraju važnu ulogu u emocionalnom i fizičkom blagostanju pojedinca. Razumevanje koliko dugo intimni odnos treba da traje da bi bila zadovoljavajuća je tema koja zanima mnoge.

U svetu u kome se još uvek šapuće o seksualnosti, otkrivamo šta zaista donosi zadovoljstvo između čaršava. Istraživači su tražili odgovore, a rezultati bi vas mogli iznenaditi. Različitim studijama stručnjaci su pokušali da otkriju koje trajanje intimnih odnosa je optimalno.

Kristen Mark sa Univerziteta u Kentakiju jedna je od istraživača koja se posvetila ovom pitanju. U svojoj studiji od 15.000 žena, želela je da otkrije koliko dugo žene žele da snošaj traje.

Dakle, u studiji koju je vodila Mark, glavni cilj je bio da se razumeju želje i očekivanja žena u pogledu trajanja polnog odnosa. Podaci prikupljeni istraživanjem pokazali su da je prosečna žena zadovoljna seksom koji traje oko 10 minuta.

Međutim, u idealnom slučaju većina žena bi više volela snošaj koji traje između 15 i 20 minuta. Ovo otkriće pomaže da se razbije mit da seks mora da traje izuzetno dugo da bi bio zadovoljavajući.

Istraživanje je takođe otkrilo da realna očekivanja žena treba da budu u ravnoteži sa mogućnostima i ograničenjima njihovih partnera.

Studije koje ispituju trajanje intimne veze nisu nove. Već 2008. godine naučnici sa Državnog univerziteta Pensilvanije sproveli su slično istraživanje, koje je pokazalo da žene najčešće navode da je 13 minuta optimalno trajanje za polni odnos. Ali koliko su ovi brojevi tačni i šta zaista utiče na seksualno zadovoljstvo žena?

Tokom godina, istraživanja o trajanju intimnih odnosa su nastavljena i evoluirala, a stručnjaci pokušavaju da razumeju širi spektar iskustava i očekivanja. Ove studije ne samo da odražavaju različita mišljenja i želje žena, već i razbijaju tabue i doprinose otvorenijoj komunikaciji o seksualnosti.

Uticaj trajanja na zadovoljstvo

Trajanje seksualnog odnosa može u velikoj meri uticati na fizičko i emocionalno zadovoljstvo pojedinaca. Iako su neke žene zadovoljne kraćim seksom, druge izražavaju želju za dužim trajanjem. Razlike u preferencijama naglašavaju da ne postoji jedinstveni standard za „idealno“ trajanje, već da je ono veoma individualno.

Zadovoljstvo u intimnim odnosima zavisi ne samo od trajanja, već i od kvaliteta interakcije, emocionalne povezanosti i reciprociteta. Zato je važno da partneri saopšte svoje želje i potrebe kako bi postigli obostrano zadovoljstvo i zadovoljstvo.

Intimni odnosi treba da traju ne manje od 10 minuta i ne više od 20 minuta da bi zadovoljili većinu žena. Važno je shvatiti da je ključ za zadovoljavajući seksualni odnos fleksibilnost i otvorenost za komunikaciju.

Intimnost je složena i višedimenzionalna, tako da je neophodno da par pronađe balans koji im oboje odgovara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.