U trendu

Žene su poludele za trikom koji im obećava dvostruko jači orgazam

Znamo da je šalica jake kave upravo ono što će vas ‘oživjeti’ ujutro – ali jeste li znali da bi to moglo oživjeti i vaš seksualni život? TikTok trend kaže kako žene ispijaju espreso u nadi za boljim orgazmom. Seks guru Nađa Bokodi iz Australije želela je da to isproba i sama, a zatim je podelila svoj zaključak.

‘Popila sam dvostruki espreso pre nego što sam ove nedelje namestila punu brzinu na mojem vibratoru. Dopustite mi da objasnim …’, napisala je u svojoj objavi, a prenosi 24sata.

Savet za seks iz TikToka kaže da ako popijete kafu neposredno pre upuštanja u seks ili masturbaciju, možete očekivati da ćete uživati u orgazmu bolje od najkvalitetnije kesice organske arabike kafe.

Kofeinski orgazam

Trend orgazma sa kofeinom se prvi put pojavio kada je korisnik @cupofalekk_official objavio video na TikTok-u tvrdeći da šoljica kafe povećava vaš orgazam za 50 procenata.

Nedugo zatim, drugi TikTokeri su počeli da postavljaju svoje postove testirajući smele tvrdnje. Iako je sumnjivo da će jaka kafa dovesti do višestrukih orgazama, teorija koja stoji iza kofeinskog orgazma ima neke argumente u svoju korist.

Kofein je vazodilatator, što u osnovi znači da izaziva širenje krvnih sudova, a zatim omogućava da više krvi teče kroz njih. Zbog toga ljudi piju kafu ujutru ili tokom dana, kada osećaju da im je potreban poziv za buđenje i više energije.

– Nije bilo baš ono vantelesno iskustvo koje je TikTok obećavao, ali moj veliki orgazam je ipak delovao intenzivnije nego inače – zaključila je Nađa Bokodi.

Nažalost, nema konkretnog istraživanja o tome da li bi se ovaj efekat mogao proširiti na genitalije. Studija iz 2018. na pacovima, međutim, sugerisala je korelaciju između unosa kofeina i seksa, pri čemu su ženke pacova kojima je davan kofein imale više orgazama i bile su „raspoloženije“ za seks.

Ginekolog iz Melburna dr Džozef Sgroi, rekao je da to nije u potpunosti isključeno, iako je mislio da bi korist od kofeina u seksu verovatno bila mala.

– Zanimljivo je da je dejstvo kofeina na krvne sudove različito. Krvni sudovi u mozgu i plućima imaju tendenciju da se sužavaju, dok se oni u stomaku šire. Dodajte to efektu na mozak kao stimulans, i možda ćete osetiti poboljšanje orgazma, objasnio je dr Sgroi.

Međutim, kofein nije zamena za pravilnu predigru i vezu sa partnerom. Zdravo poštovanje jedni prema drugima će nadmašiti sve koristi koje možete dobiti od kafe, kaže on.

Ako već posežete za kafom da biste se sami uverili, budite oprezni: iako ne postoji rizik povezan sa ispijanjem kafe pre seksa ako ste dobrog zdravlja bez prethodnog srčanog oboljenja ili visokog krvnog pritiska, prekomerna konzumacija kofeina može dovesti do do brojnih neprijatnih nuspojava kao što su lupanje srca, anksioznost, nesanica i dehidracija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.