U trendu

Deca u telu psa: Ove rase pasa bije zao glas da su agresivni, a zapravo su odani prijatelji i vole društvo

Nažalost, mnogi psi su proglašeni agresivnim zbog neadekvatne dresure.

Psima sa ove liste je potrebna zanimacija i posao kako ne bi postali agresivni, ali i pravilan trening. U nastavku pročitajte za koje to pse se misli da su agresivni, a oni mogu da budu savršeni kućni ljubimci!

Rotvajler – i čuvar i odan ljubimac

Ovu rasu prati zao glas da je agresivna, ali rotvajleri mogu biti miroljubive prirode. Ova rasa je bila poznata po svojim odličnim sposobnostima teranja stoke u Nemačkoj, tako da su i danas veoma aktivni i potrebno im je dosta kako fizičke, tako i mentalne stimulacije.

Foto: unsplash.com/pope_moisa

Rotvajleri su veoma inteligentni, pa trening neće ići teško, ali potrebno je dati do znanja ovom psu da ste zapravo vi gazda, jer umeju da budu temperamentni.

Rotvajler je veoma odan pas, i u prirodi mu je da brani svoju porodicu i imanje. Ova rasa pasa ne voli da provodi puno vremena u samoći. Za njih je najbolje da se druže sa svojom porodicom i da ne ostaju sami mnogo vremena, inače mogu postati destruktivni.

Bitno je naći odgajivačnicu koja brine o naravi ove rase, kako ne biste dobili agresivno štene. Rana socijalizacija i trening su od velike važnosti!

Bul terijer – dete u telu psa

Za bul terijere se misli da su agresivni jer je ova rasa stvorena u svrhu borbe pasa. Ali nakon što je ovaj surovi sport zabranjen, bul terijeri su se pokazali kao odlični čuvari i pratioci engleske gospode.

Foto:Pixabay/Melanie Thomas

Bul terijer je poznat kao klovn među psima, a tome doprinosi i njegova smešna glava jajastog oblika i sa njima vam nikada neće biti dosadno. Bul terijer je jako živahan, razigran i blesav, a nazivaju ga i detetom u psećem odelu.

Ovaj pas nikada nije miran, i to može napraviti problem neiskusnim vlasnicima, jer ako mu je dosadno, može napraviti štetu. Jako su druželjubivi, kako prema ljudima, tako i prema ostalim psima. Ako se na vreme sociajlizuju nećete imati problema sa ovim psom. Imajte na umu da su bul terijeri jako snažni i hrabri, i da neće oklevati da zaštite svog vlasnika, ali nikada ne napadaju prvi. Veoma su inteligentni, ali umeju da budu i tvrdoglavi, tako da morate ostati dosledni i uporni.

Ovaj klovn od psa će vas sigurno naterati na smeh, a uz to ćete imati i odanog prijatelja!

Nemački ovčar – nežan, a hrabar

Mnogi se plaše nemačkih ovčara zbog njihove dobro poznate uloge policijskog psa, i psa čuvara.

Ovaj pas može biti odgajan kao opasan čuvar zbog čega ljudima može da izgleda agresivno, ali zbog njihove prilagodljivosti, mogu postati savršeni kućni ljubimci. Nemačkog ovčara krasi veoma visoka inteligencija, i zato mogu veoma brzo savladati sve trikove i zadatke koje im date.

Foto:Pixabay/Viveka Rosin

Ova rasa je jako aktivna, pa će vas definitivno naterati da što više vremena provodite napolju na suncu upijajući vitamin D. Potrebno im je puno fizičke aktivnosti i mentalne stimulacije kako ne bi postali destruktivni, a najviše će uživati ako imaju neki posao.

Nemački ovčari se dobro slažu sa decom, nežni su prema njima i vole njihovo društvo, i sigurno će zajedničkim druženjem kvalitetno provoditi raspust.

Adekvatnom dresurom ćete potpuno izbeći mogućnost da vaš nemački ovčar bude agresivan. Za uzvrat ćete dobiti vernog i hrabrog prijatelja koji se ne boji da vas zaštiti, ali ni da vam dosađuje pozivom na igru!

Doberman – dobar prijatelj opakog izgleda

Doberman je još jedan pas koji je stvoren za odbranu i često se koristi kao policijski pas. To je verovatno glavni razlog zašto mnogi misle da je ova rasa agresivna, ali moramo priznati da izgled ovog psa ni malo nije naivan.

Foto:Pixabay/Yama Zsuzsanna Márkus

Slično nemačkom ovčaru, doberman je veoma inteligentan, i čuvanje doma je u njegovoj krvi. Ali uz to, dobićete jednog jako privrženog i odanog člana porodice. Dobermani obožavaju da budu uključeni u sve aktivnosti svoje porodice, i nisu jedni od onih pasa koji mogu samostalno da žive u dvorištu. Ovaj pas traži društvo svojih vlasnika, i neće biti srećan ako mnogo vremena provodi sam napolju.

Adekvatnom dresurom ćete dobiti jednog odanog čuvara koji će ujedno biti i veran prijatelj.

Imajte na umu da je svaki pas priča za sebe, i da ako ste odgovorni i uporni sa dresurom, nijedan pas neće naprasno postati agresivan. Sa osnovnim treningom počnite čim kuca stigne u vaš dom, i ako mu pružite dovoljno ljubavi i nege, sigurni smo da će svaki pas uzvratiti istom merom!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar