Idealni za stanove: Pet najtiših rasa pasa koje retko laju (foto)

Izbor idealne rase pasa može biti pravi izazov, posebno za potencijalne vlasnike koji žive u stanu ili u komšiluku koji ne toleriše buku i lavež. Kako piše The Spruce Pets, svaki pas se može obučiti da manje laje, ali ovaj trening je mnogo lakši sa rasama koje su po prirodi mirne. U nastavku predstavljamo pet rasa pasa koje su posebne po tome što laju veoma retko, ili uopšte ne laju.

Basenji

Basenji su poznati po tome što uopšte ne laju. Umesto da laju, njihova vokalizacija je veoma slična jodlovanju. Međutim, ovi psi nisu za svakoga. Puni su energije i potrebna im je intenzivna vežba da ne bi postali destruktivni.

Čau čau

Čau čau psi su nezavisni i imaju stoički karakter. Laju samo ako osećaju da su oni ili njihova porodica u opasnosti. Ipak, nisu idealna rasa za početnike jer su skloni agresivnom ponašanju ako nisu dobro obučeni i socijalizovani.

Kavalirski španijel kralja Čarlsa

Kavalirski španijeli kralja Čarlsa su tihi i izuzetno ljubazni prema svojim vlasnicima. Laju samo kada se osećaju zapostavljeno, zbog čega vlasnici ne bi trebalo da ih ostavljaju same u stanu duže vreme.

Šarpej

Šar-pej psi skoro nikada ne laju. Oni su jaki i odani psi koji laju samo ako je njihova porodica u opasnosti. Međutim, po prirodi su tvrdoglavi, što ih čini teškim za obuku.

Ruski hrt

Ruski hrtovi, poznati i kao borzoi, uzgajani su za lov na velike životinje. Pošto tokom lova nisu smeli mnogo da laju, ovi psi su i danas poznati po svojoj tihoj i mirnoj prirodi. Iako su ruski hrtovi nežni psi, potrebno im je mnogo vežbe da bi bili srećni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.