Najbolje vrste pasa za žene u zrelijim godinama

Usvajanje psa u zrelijoj dobi verovatno jedna od najboljih odluka koju osoba može da donese
Kao žena u zrelijoj dobi, u zavisnosti od toga koliko ste aktivni i koliko vremena imate za brigu o ljubimcu, možete da odaberete da budete vlasnik brojnim krznenim prijateljima.

Ljubimac će vas navesti da minimum jednom dnevno izađete iz kuće. Sa njim ćete ići u duge šetnje, imaćete nekog ko će vam se obradovati svaki put kada vas vidi.

Pas može da bude i dobar povod za započinjenje razgovora u parku sa drugim vlasnicima pasa.
Takođe, dokazano je da briga o psima snižava krvni pritisak, olakšava stanja poput anksioznosti i smanjuje depresiju kod osoba zrele dobi.

Irski vučji hrt

Iako najveća pasmina na našoj listi, ovaj pas je možda i najnežniji među svima. Željan je da svom vlasniku pokaže svoju odanost, a krase ga epiteti poput dostojanstva i požrtvovanosti. Izuzetno su mirni i vrlo retko mogu na naprave štetu u stanu.

Koker španijel

Ova vrsta psa je kao stvorena za starije osobe, ali i decu. Veoma ih je lako dresirati, a njihova glavna odlika je nežan pristup vlasniku. Odlično se snalaze u kućnim uslovima i iznad svega ne prave vam probleme kada u šetnji sretnete prijatelje sa drugim psima.

Beli terijer

Jedna od najpopularnijih pasmina terijera je Beli Terijer. Vesela krznena loptica savršena je za sve one koji vole duge šetnje i maženje s svojim ljubimcem. Vrlo su nezavisni i laki za dresuru. Dobro odgovaraju na zadate komande i poslušni su što je važno, jer ne želite da vam se u prisustvu drugih pasa otrgne kontroli.

Mops

Šarmantni mali Mops savršen je za dame sa stilom. Ovaj nežni pas obožava da prima i deli tople zagrljaje sa svojim vlasnikom. Vrlo je prilagodljiv okruženju u kom živi.

Malterzeri

Maltezeri su idealni ljubimci za sve vas koji volite duge šetnje. Mali su, okretni i uvek veseli. Radosno će vam potrčati u zagrljaj svaki put kada vas vide, i mada imaju odbrambeni stav prema nepoznatima, nisu agresivni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.