Ne biste verovali od čega pravi krevete za kućne ljubimce (foto)

Milioni tona smeća završavaju u okeanima i na deponijama svake godine, a 23-godišnji Amarildo Silva iz Brazila je pronašao jednostavno i praktično rešenje za ovaj problem.

On preko dana radi u prodavnici, a u slobodno vreme skuplja stare gume i donosi ih u svoju radionicu gde od njih pravi udobne krevete za životinje.

U prikupljanju guma mu pomaže njegova porodica i prijatelji, s kojima redovno obilazi područja koja su zatrpana smećem i starim gumama.

Nakon što ih donesu u radionicu, Silva ih čisti, a onda na njima crta različite dizajne i detalje. Nakon što se boja osuši, u njih ubacuje mekane dušeke kako bi kućnim ljubimcima bilo udobnije.

View this post on Instagram

Cada dia estou mais perto de realizar meus sonhos e com fé em Deus e muito força de vontade eu irei chegar lá… Que venha novos desafios, novas oportunidades. Grato primeiramente a Deus e depois aqueles que acompanham meu trabalho, em especial aqueles que me apoiaram desde o início 🤝 E pra quem segue os meus passos, tenha fé , não desista que um dia você Também chegará lá… SUCESSO!!! #empreendedorismo #meioambiente #artesustentavel #artesanato #arte #vida #cores #colorido #pneus #criatividade #forçadevontade #foco #pets #caminhaspet #empreender #campinagrande #euposso #mandandobem #tranformar #sustentabilidade #feitoamao #feemdeus #gratidao #fé #sucesso #sonhos #esperança #pegavisao #rickchester

A post shared by Amarildo Silva /YouTuber/DIY♻️ (@amarildo_silva2) on

Silva je veoma ponosan na svoje krevetiće i već dve godine ih prodaje preko Instagrama. Do sada ih je prodao više od 500, a ponude stižu sa svih strana. Iako njegove krevete žele i oni van granica Brazila, Silva još uvek isporučuje samo u svojoj državi.

One gume koje ne iskoristi za krevetiće koristi za pravljenje velikih saksija za cveće, trudeći se tako da nijedna guma ne ostane na ulici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.