U trendu

Otkrivamo zašto se pas duboko vezuje za svog vlasnika

Svima je dobro poznata bliska veza između pasa i ljudi. Ne kaže se za džabe „pas je najbolji čovekog prijatelj“.

Ali, psi ne vole jednako sve ljude. Kada porodica odgaja svog kućnog ljubimca, pas obično nanjuši najboljeg čoveka, te je njemu najverniji.

Ne mora to biti onaj ko ga je udomio ili zvanični vlasnik  psa.  Nije pas uvek najodaniji onome ko mu puni posudicu sa hranom.

U nastavku saznajte kako on bira svog najboljeg prijatelja među ljudima.

Stalno su sa svojim vlasnikom

Kada odgajate psa, provodite puno vremena s njim, brinete o njemu, vi se vežete za njega kao i on za vas. Ta posebna veza jača iz dana u dan.

Svaka pozitivna aktivnost s vašim kućnim ljubimcem, jača njegovu ljubav prema vama.  Stoga se igrajte s njim što češće.

Bitna je i šetnja, ali ne na način da svog psa samo pustite s povoca i više ne gledate šta radi. Šetnja je takođe prilika da se zbližite.

Igrajte se s njim skrivača, bacajte mu lopticu ili je sakrijte da je traži. Takođe, maženje i češljanje još jedan od načina povezivanja. Ako ovako postupite, vaš pas će učiti da zabavni i uzbudljivi trenuci dolaze iz druženja s vama.

Osećaju ljubav svog vlasnika

Ako živite u velikoj  porodici, vaš pas može imati više dragih ljudi, ali posebno će se vezati za onu osobu koja najviše o njemu brine.

Ako je vaš pas aktivan i živahan, ceniće osobu koja tu njegovu potrebu najbolje zadovoljava.

Psi dobro znaju ko im šta pruža i lako će odabrati svog „ljubimca“ među ljudima. Pažnja i ljubav koju dobijaju utiče na njegovo ponašanje prema vama. Što mu više dajete, to ćete dobiti nazad.

Od vlasnika dobijaju samo pozitivno

Psi stvaraju pozitivne vibracije s ljudima oko sebe. Bitno je da pas sve što dobija od vas budu samo dobre stvari. Nemojte vikati, iskaljivati ljutnju,  ili, još gore, fizički kažnjavanjati psa.

Pse treba vaspitati pozitivnim nagrađivanjem dobrog ponašanja poput igre, poslastica, nikako udarcem.

Nije cilj da se pas plaši vlasnika već da nauči da sve što mu od njega dolazi je dobro. Tako će i lakše shvatiti šta od njega želimo,  poslušaće i voleće nas.

Karakteri su vam kliknuli

Psi najdraže ljude biraju prema tome koliko im odgovara njihov karakter, odnosno koliko su im slični. Većina pasa ima slične osobine sa svojim vlasnicima.

Psi puni energije uglavno vole aktivne ljude dok mirni psi vole ljude koji žive mirnijim životom, provodeći vreme uglavnom kod kuće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar