U trendu

Ovaj dirljiv potez je najveći pokazatelj da vas obožava: Kada uradi ovo, on u stvari kaže „Volim te“

Amerikanka Nensi Melo je šaptačica psima i ona tvrdi da ume da komunicira sa životinjama, a da to nisu prazne priče dokazuje i činjenica da je pomogla u tome da se pronađe preko 100 nestalnih kućnih ljubimaca. Ima armiju pratilaca na društvenim mrežama, ali i preko 400 recenzija od pet zvezdica na Guglu za svoj rad.

Melo kaže da je ljudi najčešće pitaju da im otkrije da li je njihov ljubimac srećan i da li ih vole, pa je rešila da otkrije ljudima kako to da utvrde. Evo kako da znate da li vas vaš pas ili mačka vole, iako je malo verovatno da je drugačije!

Kako pas kaže „Volim te“?

„Veliki pokazatelj ljubavi za pse je činjenica da žele da budu blizu vas. Pratiće vas naokolo i uspostaviće kontakt očima. Oni će vas posmatrati netremice“, kaže Melo.

Ona ističe da će psi kojima je dozvoljeno da se penju na nameštaj ljubav pokazati i tako što će se pribiti uz vas, odnosno sklupčati tako da se naslone na vas. „Ali onda psu postane previše vruće, pa nemojte shvatati lično ako se ne priljube uz vas“, dodaje, a prenosi Blic Žena.

Mačke su, sa druge strane, poznate kao distancirani ljubimci, ali sa onima koje vole – biće im prijatno. „One će se trljati o vas, obavijaće svoj rep oko vas i komuniciraće sa vama tako što mjauče“, objašnjava.

Ali šta je univerzalni, dirljivi znak ljubavi kojim i psi i mačke pokazuju da vas vole? Stavljaju svoju šapu na vas, kaže Melo.

Ova šaptačica psima otkriva i kako da vi ljubimcima uzvratite ljubav – najbolje je pokazati im je tako što ćete im pevati i tepati. „Samo budite blesavi i komunicirajte sa njima. Oni vole kada im neko peva i vole kada im dajete nadimke, ali vole kada su to lepi, ljubazni nadimci. Nemojte ih zvati debelima, ne vole to. Ipak, najbolja stvar koju možete da uradite za svog ljubimca jeste da mu se obratite s vremena na vreme, oni vole da čuju vaš glas“, kaže za „New York Post“ ova ekspertkinja za ponašanje životinja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.