5 rasa pasa koji su najveće MAZE

Psi obožavaju društvo ljudi, vole da osete fizičku bliskost s njima, a neke rase pasa su posebno mazne i druželjubive.

Među psećim mazama izdvojili smo 5 najvećih kojima maženja nikad dosta.

1. Pomeranac
Prema mnogima najslađi pas na svetu, poput minijaturnog medvedića, pomeranskog špica ili pomeranca jednostavno je nemoguće da ne poželite da ga pomazite.. U ovu minijaturnu čupavu pasminu je tako lako zaljubiti se!

Poreklom iz nemačke pokrajine Pomeranije, ovo je pasmina pametnih, znatiželjnih i živahnih pasa. Zbog svoje inteligencije odlično reaguju na dresuru.

2. Zlatni retriver
Dlaka predivne žuto-zlatne boje je glavni adut zlatnog retrivera. Pripadnici jedne od najpopularnijih pasmina na svetu, mirne i blage naravi, fantastično se slažu s odraslima, decom kao i s drugim kućnim ljubimcima.

Zlatni retriver slavan je po svojoj sposobnosti oporavka i ljubavi i verovanju čoveku koje apsolutno ništa ne može da poljulja.

3. Mops
Neki će reći da nije tipična slatkica, ali ovaj mališan osvaja svojim šarmom, razigranošću, poslušnošću i pameću. Originalno uzgajan za članove plemstva u drevnoj Kini, mops je jedan od najvećih šarmera među psima. Ko može da odoli toj ljupkoj zgužvanoj njuškici i veseloj naravi – ma mops jednostavno zove na maženje.

4. Ši cu
Maleni pas s velikim samopouzdanjem, razigran je i umiljat i uvek voli da se mazi sa svojim vlasnikom i da stalno bude uz njega. Ta njuškica ima plemenito poreklo budući da je izvorno uzgajana za pripadnike plemstva u Kini. Kako se malo linja, ši cu predstavlja idealno društvo osobama koje pate od alergija.

5. Bokser
Ovaj prijateljski raspoložen i veseli slatkiš slavan je po svojoj sposobnosti da može da oraspoloži svog vlasnika u svakoj situaciji. Učiniće to i tako da mu se „ponudi“ za maženje kada oseti da je njegov vlasnik potišten ili tužan.

Bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mesta za život važnije mu je da ima vlasnika zna da mu uzvrati ljubav, zbog čega može da živi i u stanu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.