U trendu

Ovo je 20 najslađih rasa pasa: Prvo mesto je najveće iznenađenje (foto)

Za svakog vlasnika bilo koje rase pasa, njegov ljubimac je najslađi na svetu, ali ipak, naučnici su dokazali da su neke rase objektivno više slađe od drugih koristeći zlatni presek.

Zlatni presek ili zlatni rez je pojam koji se koristi kako bi se bolje razumelo šta neke stvari čini više vizuelno privlačnima od drugih. Najčešće se koristi u umetnosti, a kod ovog istraživanja na moneybeach.co.uk analizirali su ključne tačke životinjskog lica, poput ušiju, očiju, jezika i nozdrva, a zatim su ih uporedili sa “savršenim” merilima zlatnog reza. Rezultati su otkrili koje tačno rase pasa se najviše približavaju zlatnom rezu.

Prema njihovim procenama, rasa dalmatinaca najslađa je pasmina pasa, a njihovo lice se sa zlatnim presekom preklapa u čak 67%.

U nastavku pronađi fotografije 20 najslađih rasa pasa prema rezultatima ovog naučnog istraživanja!

1. Dalmatinac

Dalmatinac ili dalmatinski pas jedna je od najstarijih poznatih rasa na svetu, a prema rezultatima ovog istraživanja i najslađa. Dalmatincu su pametni, dostojanstveni i aktivni psi prepoznatljivi po svojoj tačkastoj dlaci.

2. Irski vodeni španijel

Ova rasa pasa poreklom je iz Irske, a osim toga, kako im i samo ime kaže, obožavaju da borave u vodi. Irski vodeni španijel pametan je i snažan pas koji uživa u energičnim šetnjama.

3. Oštrodlaki foksterijer

Oštrodlaki foksterijer je mali, ali snažan pas koji je pažljiv, ali i uvek aktivan te mu je neprestano potrebna „zabava“.

4. Labrador retriver

Labrador retriver pouzdan je i privržen porodični pas. Atletski su psi koji imaju veliku količinu energiju, a uz to su i inteligentni i marljivi.

5. Basset hound

Basset hound je razigrana, ali i smirena rasa prepoznatljiva po svom „ozbiljnom“ izrazu lica. Imaju kratke noge i dugo telo i dlaku u dve ili tri boje.

6. Samojed

Samojedi su prijateljski nastrojena i nežna rasa pasa prepoznatljiva po širokom izrazu lica i osmehu i pahuljastoj, gustoj, beloj dlaci.

7. Jack Russell

Terijer Jack Russell terijer britanska je rasa pasa koju odlikuje živahnost i nezavisnost.

8. Rotvajler

Rotvajleri su veliki i kompaktni psi iza čije grube spoljašnosti se krije meko i odano srce. Jedna su od najstarijih rasa na svetu.

9. Bernandinac

Nežni divovi bernandinci snažna su rasa koja obožava porodični život. Pouzdani su i dobri psi čuvari.

10. Zlatni retriver

Zlatni retriveri sigurno su jedna od omiljenih rasa pasa, a njihova dobroćudnost, inteligencija i poslušnost vrlo je poznata. Prepoznatljiva zlatna boja dlake takođe ih čini jednom od atraktivnijih pasmina.

11. Newfoundland

Newfoundland rasa pasa još su jedni nežni divovi na ovoj listi. Veliki su i teški i imaju gustu tamnu dlaku. Sjajni su porodični ljubimci i vrlo poslušni psi!

12. Mops

Mops je izrazito zabavna i razigrana rasa malog psa u kojem se krije karakter velikog. Imaju zbijeno i okretno telo i meko i glatko kratko krzno.

13. Patuljasti šnaucer

Patuljasti šnauceri mali su snažni i mišićavi psi opreznog izgleda. Prepoznatljivi su po čupavim obrvama i brkovima i dlakama na nogama koje im daju karakterističan izgled.

14. Leonberger

Leonberger svojim izgledom podseća na lava, a svojim karakterom stekao je popularnost kao odan i kućni ljubimac. Leonbergeri su vrlo veliki, ali tihi psi i odani čuvari.

15. Cavapoo

Cavapoo ili cavoodle jedna su od hibridnih rasa pasa, a nastali su ukrštanjem kavalirskog španijela princa Čarlsa i pudlice. Cavapoo su izrazito slatki psi blage i umiljate naravi, piše Miss7.

16. Springador

Springador je pas mešovitih rasa koji je nastao ukrštanjem laboradora i španijela. Od obe pasmine pokupio je određene osobine pa su tako springadori zaigrani, ali i vrlo prijateljski nastrojeni i verni psi.

17. Sibirski haski

Haskiji su prelepi i vrlo inteligentni psi često plavih, ali i tamnijih smeđih očiju. Vole da se druže s ljudima i izrazito su snažni, brzi i izdržljivi.

18. Bernski planinski pas

Bernski planinski pas jedna je od najatraktivnijih rasa među švajcarskim pasminama radnih pasa. Zahtevaju puno pažnje i ljubavi i jako su umiljati i zaštitnički nastrojeni kućni ljubimci.

19. Engleski buldog

Buldozi su hrabra i mirna rasa s mišićavim telom, kratkom njuškom i tamnim, okruglim očima. Ovi šarmantni psi „izgužvanog“ lica po mnogim su savršeni kućni ljubimci, pogotovo za prve vlasnike pasa!

20. Bloodhound ili pas Sv. Huberta

Bloodhound pasina prepoznatljiva je po velikim, naboranim glavama, spuštenim kapcima i dugim ušima, ali zato imaju veliko i mišićavo telo i izrazitu snagu. Bloodhound su nežni i privrženi psi koji se dobro slažu i s decom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (12)