U trendu

Ovaj pas izgleda kao plišani medvedić, miševe lovi bolje od mačaka i osvojiće vas na prvu

On nije Kavalirski španijel kralja Čarlsa, a nije ni pudlica. On je mali psić velikog srca koji je nastao ukrštanjem ove dve rase i koji osvaja srca izgledom, karakterom, velikim tamnim okicama i željom da se stalno mota oko nogu vlasnika.

Kavapu, ili kavadul je jedna od hibridnih rasa koja je povukla na pudlice pa ih je izrazito lako dresirati i trenirati. S druge strane, nešto je od svog karaktera nasledio i od španijela pa je vrstan lovac koji miševe lovi još bolje od nekih maca.

On je član porodice koji se uvuče pod kožu zaista brzo, a njegova ljubav prema deci takođe ga ističe kao jednu od najnežnijih i najumiljatijih rasa pasa. S decom ga veže zaigranost i energičnost pa će sigurno biti najbolji prijatelji, prenosi Zadovoljna.hr.

U nastavku možete pročitati nekoliko zanimljivosti koje su karakteristične baš za ove plišane medvediće.

1. Jako su mladi

Kavapu je nastao u Australiji, devedesetih godina prošlog veka, što ga čini jednom od najmlađih rasa. Neki izvori govore da je nastao za alergičare, ali danas ne postoji garancija da alergični ljudi neće reagovati na njegovu dlaku.

2. Porodica im je najvažnija

Ako tražite porodičnog psa, maleni kavapu je savršen izbor. Ako su dobro socijalizovani još dok su mali, uklopiće se u većinu životnih stilova. Uživaće čak i u malom stanu, a porodična zajednica puna ljubavi za njega je najbolje okruženje.

3. Imaju zahtevnu frizuru

Njegove uši su prekrivene dlakom i važno ih je često frizirati i češljati kako ne bi došlo do upale. Njihovo krzno je svilenkasto i jako mekano, a samim time i sklono petljanju pa treba puno strpljenja kako bi ga doterali.

4. Stalno im treba pažnja

Ova rasa je veoma zavisna od svog vlasnika, a baš se zato tako dobro slaže s mališanima. Kavapu zahteva pažnju, a ako se oseća usamljeno, može razviti takozvanu separacijsku krizu, stoga se vlasnici treba da se pobrinu da neko uvek bude kod kuće.

5. Veliki su gurmani

Dok su neki psi dosta izbirljivi oko hrane, kavapu će pojesti skoro sve što mu ponudite. Zaista je fascinantno koliko apetita može da stati u tako malo telo, zato treba pripaziti kako ne bi prešli granicu normalne težine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar