Pas ušao u policijsku stanicu, stavio šape na sto i IZNENADIO sve (foto)

Policajci kažu da pas nije bio uznemiren zbog svog nestanka

Pas Čiko dokazao je svoju inteligenciju, kada je posle lutanja ulicama ušetao u policijsku stanicu. Svojim postupkom preporučio se za posao detektiva, sličan ulozi koju je pas Džejkob imao seriji Pustolovine K-9.

Službenici policijske prave Odesa u Teksasu primili su neočekivanog gosta – ljupkog psa koji je stavio šape na šalter želeći da ih obavesti o svom problemu. Službenici su u tom trenutku pomislili da je reč o nestalom psu ili je možda Čiko hteo da prijavi nestanak svog vlasnika.

Gepostet von Support Our Permian Basin Police Officers am Dienstag, 11. Februar 2020

Narednik Rasti Martin bio je među oficirima koji su tog jutra videli Čika. Kaže da pas uopšte nije bio uznemiren zbog činjenice da se izgubio. Posle duge šetnje po kvartu došao je u posetu policajcima i ulepšao im dan.

Službenici su se trudili da mu boravak u stanici bude prijatan. Kažu da je dobio mnogo ljubavi i pažnje.

– Bili smo uzbuđeni što je Čiko sa nama. Pronašli smo tenisku loptu i malo se igrali u holu stanice – kaže narednik Martin.

Igranju je došao kraj i bilo je vreme da se pas vrati vlasniku. Pred policajcima nije bio lak zadatak, jer mu je identifikaciona oznaka pala sa ogrlice. Službenici odeljenja za kontrolu životinja krenuli se u potragu za mikročipom, piše Borad panda.

Čiko je shvatio da njegovo vreme u policijskoj stanici ističe i brzo se iskrao napolje. Patrola koja traga za čipom još uvek se nije vratila u stanicu. Srećom, Čiko je otišao pravo kući gde ga je čekala porodica koja je prijavila njegov nestanak.

Gepostet von Support Our Permian Basin Police Officers am Dienstag, 11. Februar 2020

– Istrčao je iz stanice jednako brzo kao onda kada je ušao. Čikov vlasnik se javio sutradan i rekao nam da je pas ponovo kod kuće. Porodica živi na kilometar i po od stanice – kaže narednik Martin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.