U trendu

Psi ili mačke? Mapa otkriva koja životinja je popularnija u svetu (foto)

Psi su odani, empatični, zaigrani i slatki. S druge strane, zahtevaju obuku, redovne šetnje, negu i pažnju.

Mačke su nezavisne, senzualne i mirne. Istovremeno odaju utisak kao da vas ne vole, ali i tek kako znaju da se umiljavaju.

Pa ko je bolji? Mačka ili pas? Teško je dati odgovor na to pitanje jer svaka osoba traži drugačijeg ljubimca, ali Budget Direct je analizirao koja je životinja popularnija u svetu.

Pobrojali su oznake na Instagramu #ilovedogs, #dogsloversclub i #dogslovers pa isto učinili i za mačke. Tada su koristili Instagramove geopodatke kako bi videli koliko su oznake češće korišćene u pojedinim zemljama.

Došli su do saznanja da su mačke popularnije u 91 zemlji, a psi u njih 76. Psi su popularniji u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, dok je Njujork grad s najviše objavljenih fotografija na kojima se nalaze mačke ili psi. Ljubitelji mačaka dolaze iz Kanade, Kine i Rusije.

Što se Srbije tiče, u glavnom gradu definitivno žive ljubitelji pasa čak 82 procenta, dok mačke čuva samo 18 procenata vlasnika ljubimaca, dok je u Novom Sadu ta razlika znatno manja – 56 % vlasnika pasa i 44 % vlasnika mačaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.