U trendu

Sindi Kroford

Sintija En Kroford (Cynthia Ann Crawford) rođena je 20. februara 1966. godine u Ilinoisu, SAD. Svoje prve uspehe kao model i maneken počela je da beleži već sa 14 godina, što je izrazito rano, čak i za ovaj posao. Svoju karijeru produžila je gotovo do kraja 2000. godine, tako da je, pored toga što je postala jedan od najpoznatijih modela u svetu, bila i najduže u ovom poslu.

I pre nje su postojali modeli koji su obeležavali određene epohe u svetu manekenstva, ali se tek sa pojavom Sindi Kroford i njenih savremenica, Naomi Kembel i Kejt Mos, ustalila praksa po kojoj modeli nisu samo lepotice sa naslovnih strana modnih časopisa i kalendara, već i slavne ličnosti koje svojom popularnošću ugrožavaju čak i poznate muzičke izvođače i glumce.

Sindi Kroford rođena je u siromašnoj porodici. Roditelji su joj se razveli još dok je bila mala, a kada je bila u tinejdžerskim godinama, umro joj je mlađi brat od leukemije. Bila je odličan učenik i upisala je prestižan univerzitet, ali ga nije završila, zbog svoje karijere u manekenstvu. Prvi veći uspeh imala je 1982. godine, kada je izabrana za model godine od strane Elite Look agencije i kada se pojavila na naslovnoj stranici časopisa „Vogue“.

Svoju popularnost iskoristila je i za snimanje fitnes vežbi na kasetama, TV reklama, pa čak i filma („Fair Game“). Nijedan model pre nje nije, čini se, snimio toliko reklama, uglavom za parfeme ili proizvode modnih kuća. Tu su i njeni milionski ugovori sa Pepsi-kolom, a poznato je da je sa ovom kućom ugovor do danas potpisala još samo Britni Spirs.

Godine 1991. venčala se sa Ričardom Girom. Njihov brak bio je od samog početka pod lupom žute štampe, tako da su kontinuirano kružili tračevi o njihovim problemima. Posle razvoda sa poznatim glumcem, Sindi Kroford udala se za Rande Gerbera, preduzetnika i vlasnika noćnih klubova u Americi. Zasad imaju dvoje dece.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.