najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Za malu maturu dozvoljen je i džins

Sezona maturskih proslava obično teže pada mladićima, jer za razliku od devojaka mnogi nisu oduševljeni dugotrajnim obilaskom prodavnica u potrazi za prikladnom kombinacijom. Ipak, čak i najveći buntovnici, koji uporno ponavljaju da ih nije briga šta će obući, zaboraviće te večeri trenerke i glomazne patike za basket, makar zbog drugarice koja ih je birala kao par.

Stilisti poručuju da mali i veliki maturanti treba da imaju potpuno drugačiji stil. Za mlađe je najbolje da se opredele za neku opušteniju varijantu  koja priliči njihovim godinama. U klasičnom odelu rizikuju da izgledaju previše ozbiljno, jer se mnogi nisu potpuno fizički razvili.

Za „pravo” matursko veče, kojim se kruniše školovanje i debituje u svetu odraslih, veća je sloboda u odabiru ozbiljnijih komada odeće.

I jedni i drugi treba da povedu računa o izboru materijala koji treba da ima lagane letnje teksture, jer su proslave u mesecima kada svakako treba izbegavati teške, zimske materijale. Još jedan koristan savet je da se biraju kombinacije koje mogu da se nose i u drugim prilikama. Takođe, par koji zajedno ide na svečanost trebalo bi da bude usklađen u stilu i bojama.

(R. S, Politika)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike