U trendu

Žene posle 45-te ne treba da se oblače ovako, izgledaju smešno

Prednost žene starije od 45 godina je ta što je ideja o njenom stilu već formirana, mišljenje drugih više nije toliko važno, a dama je sigurna u sebe i zna kako da iznese komade koji joj dobro stoje.

Ali, čak i najboljima se dogodi da naprave sledeće greške zbog kojih izgledaju smešno, a ponekad i vulgarno i prosto, prenose mediji!

1. Svetla šminka

Upotreba dekorativne kozmetike previše svetlih nijansi može izgledati nekako buntovnički i atraktivno, ali nakon 45 ipak je bolje okrenuti se prirodnosti. Mirne nijanse hladnih ili toplih boja delikatno će naglasiti vaše najlepše crte lica.

Proizvode sa šljokicama koristite oprezno, poput sedefastih senki. Sredina četrdesetih je vreme da zaboravite na proizvode za samotamnjenje, kao i na uokvirivanje izvan kontura usana.

2. Životinjski dezen

Obične tkanine u boji izgledaju najbolje u ovom dobu. Dezene divljih životinja treba vrlo pažljivo dozirati. Ako ne želite da se odreknete ovog popularnog printa, uklapajte ga sa svedenim, jednostavnim komadima.

3. Odeća pogrešne veličine

Vrećasti modeli vam neće pomoći da sakrijete nedostatke, naprotiv, dodatno će ih istaći. Za vas nije najvažnije da pratite trendove, već da nosite ono što vam dobro stoji, a takvih komada sigurno ima puno.

4. Minić i predubok dekolte

Godine se prvo vide na rukama, kolenima i vratu. To ne znači da treba da budete pokriveni od glave do pete, ali svakako je vreme da zaboravite minić i degutantno duboke dekoltee. Što se tiče dužine suknje ili haljine, najbolji izbor su midi modeli ili oni malo iznad kolena, kao i rukavi 3/4.

5. Novi način kombinovanja

Ako imate više od 45 godina, ne znači da treba da bacite kompletnu garderobu. Samo treba da je uklapate drugačije. Na primer, od sada farmerke možete da nosite sa lepršavom košuljom, umesto sa atlet majicom uvučenom u pantalone…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.