U trendu

A neće ni trepnuti: Ove laži muškarci najčešće govore svojim ženama

Nije nikakva tajna da mnogi muškarci često svojim ženama i devojkama govore razne laži. Neki to rade kako bi izbegli svađe i rasprave, a neki pak zato jer nešto kriju.

Iako laganje u vezi ili braku nije prihvatljivo ponašanje, stručnjaci za odnose tvrde da su mnoge od laži koje muškarci govore svojim partnerkama zapravo bezazlene i to ne mora nužno da znači da ih ne vole.

Neki smatraju da i žene snose određeni deo krivice jer imaju brojne zablude i pogrešne slike o idealnom partneru. U takvim situacijama, muškarci pribegavaju lažima jer ne žele da povrede ženu do koje im je stalo.

Zaglavio sam se u saobraćaju

Kad je reč o verbalnoj komunikaciji, muškarci nisu toliko snalažljivi kao žene. Često im je teško da objasne zašto tačno kasne, čak i ako za to imaju opravdanih razloga. Jednostavnije i lakše im je da kažu da su ‘zapeli u saobraćaju’, samo kako bi izbegli dalje rasprave i objašnjenja.

Krenuo sam

Žene često zovu svoje partnere na zajednička druženja s porodicom ili na neku drugu svečanost kojoj oni zapravo ne žele da prisustvuju, ali to neće otvoreno priznati kako ih ne bi povredili. Umesto toga će kasniti ili neće se uopšte pojaviti, uz izgovor da su dali sve od sebe, a ovu laž koriste kako bi pokazali da su barem pokušali.

Oprosti, nisam čuo tvoj poziv

Nije se javio na telefon pa će reći da nije čuo poziv, nije imao signal ili da mu je ‘crkla baterija’. Ovo je još jedna od laži koju je većina muškaraca izrekla barem jednom u svom životu. Mnogi ovo čine kada im je potrebno malo samoće ili prostora, ali plaše se da to priznaju partnerki kako je ne bi povredili.

Nisam puno popio

Ako ovu laž čujete vrlo često, onda je moguće da vaš partner ima problema s alkoholom. Oni koju često popiju, ovu će laž koristiti u pokušaju da vas uvere da i dalje drže sve pod kontrolom. Ako smatrate da mu je potrebna pomoć, razgovarajte s njim kad je trezan i stavite mu do znanja da ste zabrinuti.

Nema problema, u redu sam

Za kraj, ovo je verovatno najčešća laž koju muškarci govore svojim ženama. Oni ne vole da pričaju o svojim osećanjima i prilično su zatvoreni pa žele da izbegnu dramu i zaštititi svoj muški ponos. Izražavanje emocija nije im jača strana kao nama ženama, i radije će ih držati u sebi. U takvim situacijama, najbolje je da svom partneru date malo prostora kako bi procesuirao emocije koje ga muče i kako bi imao dovoljno vremena za pronalazak rešenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar