Adekvatno procenjivanje (1)

Za razliku od žena, koje već u prvih nekoliko minuta premijernog susreta s muškarcem mogu da ocene da li je on gospodin pravi ili nije, nama je, ipak, potrebno malo više vremena da procenimo kakve su one zaista. Međutim, to i nije tako loše, budući da, za razliku od pripadnica lepšeg pola, mi nismo opterećeni nekakvom unapred zadatom slikom idealne partnerke i samim tim ređe upadamo u šablone i stvaramo pogrešne predstave.
Naravno, ovu konstataciju treba malo korigovati, jer kada nam se dogodi da baš izgubimo glavu, tada ne vidimo ni najveće mane fatalne gospođice. Štaviše, i ono što nam je jasno prećutkujemo i guramo pod tepih. Postajemo majstori samoobmane, što je siguran znak da nam je sasvim zavrtela mozak. Poenta nije u tome da pobegnete što pre iz takvog odnosa, jer ne kaže se uzalud da je ljubav slepa i da je ludost uvek prati. Važno je samo da se otreznite na vreme.
Ohladite glavu i potrudite se da odmah procenite da li je ona vredna vašeg truda. Ukoliko shvatate da ste vi centar njenog sveta – samo polako. Ta situacija je mač s dve oštrice. U početku, poneće vas osećaj zadovoljstva što vas neko obožava bez ostatka. To prija egu, uliva vam sigurnost i nežno miluje sujetu. Ali, ukoliko potraje, može se desiti da u takvoj vezi ne bude nikakvih izazova i inspiracije za vas, jer je sve već osvojeno i nemate više za šta da se borite. Uz to, ako se desi da vas je pet puta zvala u poslednjih sat vremena, polako ćete početi da gubite strpljenje.
Ona je vredna truda ako ima i druge značajne stvari u životu pored vas. Dakle, ne zapostavlja prijatelje, omiljeni hobi i karijeru. Nezavisna je i samosvesna. Ima prirodnu potrebu da popije kafu s prijateljicom bez vašeg prisustva i podjednako je tolerantna kada poželite da izađete sa starim drugovima. U tom slučaju, reč je o preduslovima za zdrav, a ne patološki odnos. Uživajte u ljubavi i slobodi u isto vreme. Patološke veze nisu bez razloga poznate i pod imenom „ključ i brava“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.