U trendu

Alergični bez brkova

Ukoliko spadate u onu grupu muškaraca koja pati od prolećnih alergija i polenske kijavice, nemojte nikako nositi brkove ili bradu, već ih obavezno uredno izbrijavajte.

Dlačice iznad usana i brade skupljaju polen, zadržavaju ga na sebi, a onda ga udišete kroz nos i eto kijavice koju ste baš želeli da izbegnete ove godine.

Alergolozi su svojevremeno došli do ovog otkrića posmatrajući grupu ispitanika koja je svakog dana, ujutru i uveče, prala brkove šamponom. Ova grupa je manje patila od alergija, dok su oni koji nisu šamponirali svoje brkove i bradu imali standardne alergijske probleme.

Druga mogućnost koja u svakom slučaju dolazi u obzir ukoliko niste ljubitelj šampona, jeste pažljivo jutarnje brijanje. Tako ćete ukloniti malje, ali i jedan površinski sloj kože na kojem se zadržava prljavština.

Ipak, za one koji pažljivo neguju svoje brkove i bradu i ne žele da ih se odreknu – redovno održavanje higijene predstavlja jedinu preostalu soluciju.

Šamponiranjem brade i brkova nećete samo očistiti deo kože koji se nalazi ispod malja već će on postati i mirišljaviji, što je veoma važno za ljubljenje sa suprotnim polom. Redovnim pranjem očistićete svoje brkove i od prašine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.