Baš kako treba

Bez obzira na to koliko nam je život težak, uvek je dobro koncentrisati se na one stvari koje nam se dešavaju. Sagledati stvari iz pravog ugla – to je jedini recept za to da se stvari postave na pravo mesto, da sve izgleda baš onako kako smo zamislili da treba. Ako kažemo sebi da smo zdravi i zadovoljni u ljubavi ili da imamo dovoljno novca, onda bi sve trebalo da bude u redu. Ili to više ne ide tako? Čak i ako šetamo parkom u novim italijanskim cipelama pa ugazimo u nešto što je neki pas tokom šetnje ostavio za sobom (a nesavesni gazda to nije uklonio), valjalo bi duboko udahnuti. Na kraju krajeva, treba da budemo zahvalni što nismo ono u šta smo ugazili.
Život koji vodimo nije samo briga o karijeri, ali nije zgoreg ni ako strastveno pristupimo tom segmentu svog života. Vreme zaista leti, pa zato, ma koliko on ponekad bio glup, treba živeti ovaj život s pozitivnim stavom i radošću čak i ako ponekad treba malo da se folirate. Ako ste zaglavili s nekim dosadnim poslom koji morate da obavite, ne dozvolite da vas to smlati. I to će proći vremenom, kao i sve ostalo. Na kraju krajeva, čeka nas starost i na nju treba na vreme misliti. Glupo je dočekati je uz svaljivanje krivice na sve i svakoga (osim na samog sebe) svaki put kada se nađemo u lošoj situaciji ili ako nas ona zatekne u premišljanju da li savremeni muškarci treba da se podvrgavaju plastičnoj hirurgiji da bi izgledali mlađe.
Kada se sve sumira u jedan kratak zaključak koji bi trebalo da nam odgovori na pitanje šta valja činiti da bi sve bilo onako kako želimo da bude, dolazimo do toga da je najvažnije uvideti svoj udeo u životu koji živimo i preuzimati odgovornost za svoje postupke. Ako se osećamo kao da smo izbačeni iz trke za srećom, treba i da shvatimo zašto se tako osećamo, da se nasmejemo sebi i da krenemo dalje podignute glave.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.