Beba u kući

Beba je najbolji i najlepši novogodišnji poklon koji jedan zaljubljeni par može da dobije. Da li će biti dečak ili devojčica i na koga će više ličiti to slatko devetomesečno iščekivanje najuzbudljivija je tema ne samo za žene već i za muškarce. Detetov dolazak na svet budi u svima nova i drugačija osećanja i menja vezu iz korena. Da li ćete biti uspešan roditelj i da li ćete istovremeno moći da imate lepu vezu ili brak zavisi od toga koliko ćete i kako posvetiti vreme novoj „ulozi“, ženi i, naravno, sebi.
Prva promena koju ćete osetiti je manjak sna. Detetovo buđenje u dva ili tri časa izjutra zaista nije prijatno, ali je to cena roditeljstva. Pripremite se za učestale neprospavane noći, jer ljuljuškanje bebe nije samo mamina obaveza – i tata mora da bude uključen, možda čak i uspešniji u toj akciji. Iako ćete prvih nekoliko meseci, dok se ne naviknete na novu situaciju, dragu viđati samo u prolazu, vrlo je važno da nađete vremena za razgovor. Nemojte razgovarati samo o nezi bebe, već jedno drugom kažite i šta vas muči ili čemu se radujete. Rasprave zbog nekih sitnica su neminovne i korisne.
Nemojte biti iznenađeni ako primetite da je mama sto odsto posvećena bebi – samo želi da je drži, oblači i kupa, a na vas i ne obraća pažnju. Možda ćete se osetiti neželjeno i zapostavljeno, ali ne treba brinuti. To se često dešava, jer za neke žene rađanje deteta znači ispunjenje sna. Prosto su toliko očarane bebom da ne primećuju nikoga oko sebe, pa ni vas. Bez brige – ova faza će brzo proći pa će sve biti po starom, ustaljenom ritmu na koji ste navikli pre bebinog dolaska.
Mala pometnja koju je rođenje deteta unelo u vaš dom uskoro će postati nova vrsta harmonije kojoj ćete se veoma rado i s velikim užitkom privoleti. Uostalom, da li možete da zamislite nešto lepše od deteta koje vas bezuslovno voli od trenutka kada vas je ugledalo?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.