U trendu

Bivši i sadašnji

Upoznali ste divnu devojku, zaljubili se u nju, zaljubila se i ona u vas, s vremenom ste se i zavoleli. Vašoj obostranoj sreći nigde nema kraja, jer se napokon dogodilo ono o čemu ste oboje sanjali – vi ste pronašli ženu svojih snova, a ona svog princa na belom konju.

Vreme prolazi, otkrivate međusobne male mane i to vam ne smeta. Prolazi vreme i dalje, dolazi na red i upoznavanje s navikama koje oboje imate, bez obzira na to da li su one lepe ili manje lepe. Vreme prolazi i na površinu isplivavaju sitnice iz prošlosti koje vas stavljaju pred ozbiljno iskušenje. Ako ih ne prihvatite onakve kakve jesu, ukoliko ne uspete da im se prilagodite, one vas mogu koštati veze za koju ste bili ubeđeni da je izuzetna i u svemu posebna.

Jedna od sitnica koje kvare idilu može da bude i ta što ona (možda nesvesno) stalno govori o svom bivšem momku. Šta ako vas i upoređuje s njim? Pred vama su tri mogućnosti: ne obazirati se na komentare, započeti žestoku raspravu, mirno i civilizovano porazgovarati o problemu. Sami izaberite. Kada se odlučite da napravite izbor, čak i pre toga, imajte na umu da priče o prošlosti, bivšim ljubavima na prvom mestu, jesu neminovni deo svake veze. Koliko devojaka ste imali i kakve su one bile? Koliko muškaraca je ona imala i kakvi su oni bili?

Ma koliko da ste zajedno, partneru ipak ne treba ispričati sve. Ne treba detaljno opisivati događaje, niti insistirati da druga strana to radi. Nekoliko zanimljivih sitnica je sasvim dovoljno.

Šta ako ona uporno koristi svaku priču da bi temu skrenula na svog bivšeg, ukoliko ga pred vama hvali i otvoreno vas poredi s njim? Kako ne biste razbijali glavu oko razloga zbog kojih ona to čini – otvoreno je pitajte zašto to radi. Nepoverenje i nesigurnost su najveći neprijatelji svake veze. Nemojte je napadati, nemojte je vređati, samo je otvoreno pitajte šta znače ti (sad već neumesni) komentari. Samo tako možete uspešno ukloniti crva sumnje, ili ćete posle dužeg razgovora otkriti da vas dvoje ipak niste idealan par kao što ste mislili kada ste se upustili u tu vezu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.