Bliskost je zamka (1)

Sasvim je moguće da u svojoj neposrednoj okolini imate bar jedan par (ako ne i više) u kojem zaljubljene ptičice, ili barem jedno od njih dvoje, srećno i radosno tvrde kako sve što rade rade zajedno. Baš sve?! Tako oni tvrde. Naravno, to može da zvuči slatko, fino, romantično, poverljivo, mada, s druge strane – mora se to priznati – sve zajedno može da odvede u pravu pravcatu dosadu. A šta se dešava ukoliko sebe prepoznajete u opisanom paru? Ako ste stalno zajedno, ako, bukvalo rečeno, razmišljate jednom glavom, onda ujedno lišavate sebe mogućnosti da razmenite novosti o tome kako vam je protekao dan, što je samo jedan od banalnijih primera za kontraefekte koje može da proizvede bliskost.

Ne vole svi da su s voljenom osobom 24 časa dnevno. Ukoliko ipak ozbiljno razmišljate o tome kako biste zaista voleli da baš sve radite zajedno s voljenom osobom, postoji nekoliko „zajedničkih radnji“ (a nije u pitanju spremanje zajedničkog životnog prostora) koje bi zbog zdravlja vaše veze ipak valjalo preskočiti. Na primer, bilo bi jako dobro da čak i ne pokušate da sprovedete u delo ideju o zajedničkom korišćenju toaleta. Jednostavno, nije uputno da ga oboje koristite u isto vreme.

Jeste, postoje neki koji smatraju da je istovremeno korišćenje toaleta pravi pokazatelj velike bliskosti i ne misle ništa posebno o tome – ali većini ljudi je ta ideja u najmanju ruku neprihvatljiva; da se oni koji vole ovakvu vrstu aktivnosti ne bi našli uvređeni, nećemo koristiti termin – odvratno. Naravno, ako spadate u grupu kojoj ta ideja zvuči kao predlog na mestu, nešto što će učvrstiti vašu vezu, sasvim je moguće da vašoj partnerki (ili partneru) to i te kako ne odgovara, makar i ne želeli da vam punom snagom daju do znanja koliko se ne slažu s vašim zamislima.

Ukoliko se vama ne dopada ta ideja, a vaša partnerka (ili partner) nema nikakve primedbe na to, ukoliko naiđete na zbunjeni pogled nerazumevanja, nemojte se ni truditi da objašnjavate – neke stvari jednostavno ne treba naglašavati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.