Bliskost je zamka (2)

Ima i žena koje veruju kako je slatko ili baš zabavno kada svom partneru obrišu nos ili mu iseku nokte. Osim ako neko nije toliko bolestan ili toliko povređen da ništa od spomenutog nije u stanju sam da uradi, ovakvu vrstu bliskosti treba izbegavati. Niti je ona moderna robinja, niti vam je mama, niti ste vi odojče. U svemu navedenom nema nijedne stvari koja bi predstavljala cilj jednog savremenog muškarca ili jedne savremene žene. Biti prilepljen za partnerku ili partnera kao, što bi se narodski reklo, taksena marka nije previše prijatno i može da odgovara samo zaista veoma malom broju ljudi.

Na veoma kratke staze može se dogoditi da oboje osećate ovakvu potrebu, ali na duže staze neko će pre ili kasnije početi da se „guši“. Pored toga, izbegavajte da prisustvujete trač partijama koje vaša draga redovno održava sa svojim prijateljicama. Nije da ne biste imali šta da radite (nije netačna ona tvrdnja da jači pol ume bolje da ogovara od žena), ali se neke stvari jednostavno ne rade ujedinjenim snagama. Na kraju krajeva, valjda je u redu da vam neki vaš prijatelj poveri neku svoju tajnu koju ne morate da saopštavate partnerki i obrnuto. Što bi vas zanimali problemi koje imaju njene drugarice, osim, naravno, ukoliko vi ili veza u kojoj ste nije ugrožena?

Dakle, super je biti zajedno, ali nije loše ni kada neke stvari radite sasvim odvojeno; tačnije, super je biti zajedno, ali neke stvari treba da ostanu samo vaše. To ne znači da ste neiskreni i da nešto tajite; to znači da ih ne delite ni sa kim, čak ni s voljenom osobom. Ukoliko ona to ne može da prihvati, možda je vreme da razmislite koga ste zapravo odabrali i označili kao voljenu osobu. Bliskost ima svoje velike zamke, nemojte se upecati na neku od njih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.