U trendu

Bore i mi

Bez obzira na to da li ste muškarac ili žena, najpre postaju vidljive bore oko usta. Iznad usana, na njihovom kraju, javljaju se ovi pokazatelji naših godina. One koje zakrivljeno stoje na licu, od korena nosa prema bradi, tačnije, vrhu usana, iz milošte nazivaju zagrada osmeha, što će reći da je za njih najzaslužnije naše dobro raspoloženje. Što se više i češće smejemo, bore će se ranije javiti i biće sve dublje. Za ove bore kriva je i mimika lica, neprekidno kretanje mišića lica, koji su zaduženi i za sitne bore smeštene iznad gornje usne.
Od bora nismo sigurni ni dok spavamo, kad mišići našeg lica miruju. Postoje i bore spavanja, koje nastaju kao posledica spavanja na boku. One se mogu javiti ako odlučite da spavate isključivo na leđima, i to bez jastuka. Naravno, ima mnogo ljudi kojima ne odgovara ovaj oblik spavanja – zapravo, većini više odgovara spavanje na strani ili stomaku. Time se svesno donosi odluka da se bore pojave pre vremena. Sve to pod uslovom da niste u grupi onih koji se ne brinu zbog bora jer će se jednoga dana, kada ih budu iznervirale, jednostavno javiti nekom estetskom hirurgu.
S obzirom na to da mimičke bore zavise od pokreta vilice, to jest micanja usana, mogu se pojaviti i zbog govora. Zanimljivo je da stvaranje bora može da zavisi i od maternjeg jezika: što se više reči izgovara tako da se usta široko otvaraju – to se koža brže nabora. Naravno, to ne znači da treba manje da govorite ili da se suzdržavate kada počnete neki razgovor, ali valja znati šta sve može da utiče na naše starenje.
Pošto smo u međuvremenu izmislili mnoge vežbe kojima zatežemo svoje telo, može se očekivati da će se u bliskoj budućnosti pojaviti posebne vrste džoginga kojima će se bore na licu dovesti u red. Ukoliko ni to ne bude upalilo, uvek ostaje mogućnost liftinga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.