U trendu

Brak nije zatvor

Učestvovati u posebnim trenucima u životu najboljih prijatelja jedna je od najlepših strana prijateljstva i velika čast. To je deo nekakve zajedničke istorije, u kojoj nekada igramo glavnu, a nekada sporednu ulogu, ali nikada beznačajnu, jer je to ono što razlikuje prijateljstvo od drugih, manje važnih odnosa koje uspostavljamo u životu. Razliku pravi upravo ta činjenica da je vašem prijatelju jako bitno da baš tad budete tu, uz njega. Jedna od takvih situacija svakako jeste dan kada će vaš najbolji prijatelj izgovoriti svoje "sudbonosno da". A prijateljska dužnost u trenucima napetosti pre samog venčanja je otklanjanje svake sumnje u to da je brak neka vrsta zatvora.
Pripreme uvek traju danima. Temeljitost priprema obično se tiče odabira savršenog poklona, ali se dosta pažnje posvećuje i tome kako ćemo mi izgledati na tom venčanju. Nije poenta u tome da imate visoka očekivanja od mladinih drugarica, nije poenta u flertovanju i sklapanju poznanstava. Reč je o tome da je taj dan poseban za sve one koji su prijatelji srećnog para. Kada vašeg najboljeg druga zadesi neki loš trenutak, jasno je da on od vas ne očekuje da nemo sedite pored njega i da s vremena na vreme samo klimnete glavom, već treba da upotrebite sve svoje oratorske i druge veštine kako biste mu pomogli da to prebrodi. Značaj koji pridajete svom ponašanju, odevanju i raspoloženju na njegovoj svadbi – a ona bi trebalo da bude kruna svih veselih provoda i događaja – takođe je pravi izraz vašeg istinskog učestvovanja u onome što se njemu dešava.
Među muškarcima se obično kaže: "Strašno ću da se napijem na tvojoj svadbi." Dok se pripremate za neko venčanje, razmislite zašto je baš to naš izbor, to jest šta njime želimo da pokažemo. Žene se radije odlučuju za demonstriranje svih znanih i neznanih plesova i podjednako se trude da prekrše određena pravila. Jer sve će biti "kao nikad do sada". A trebalo bi da budemo svesni toga da to ipak nije samo obični komad s pevanjem i pucanjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar