U trendu

Brzo izgladite sukobe

Koliko god da se trudite da s kolegama na poslu ostvarite dobar odnos, apsolutno je nemoguće baš uvek i u svakoj prilici izbeći svađu ili raspravu. Razlozi mogu da budu privatne, ali i poslovne prirode, a predmet sukoba može da se tiče posla, iako to i ne mora uvek da bude slučaj. Bilo kako bilo, u takvim neprijatnim situacijama najvažnije je da se maksimalno kontrolišete i da se potrudite da što pre izgladite sukob koji je izbio na radnom mestu. Bez obzira na to ko je prvi počeo i ko je odgovoran, trudite se da ne dolivate ulje na vatru.
Ukoliko ste primetili da je neki od vaših kolega ljut na vas i to otvoreno pokazuje, a vi čak ni kad malo bolje razmislite nemate jasnu predstavu zašto je to tako, priđite mu i iskreno porazgovarajte s njim. Da li ćete to uraditi na radnom mestu tokom pauze ili kada se radno vreme završi svejedno je. Morate saznati razlog zbog kojeg je određena osoba ljuta na vas. Međutim, šta ako kolega uopšte ne želi da razreši problem? U tom slučaju najbolje bi bilo i ne pokušavati s izmirenjima na silu. Ostavite ga na miru i nemojte forsirati komunikaciju s njim, jer on očito ne želi da je ima s vama. Ako sam bude poželeo da vam se obrati, učiniće to, a onda ćete videti šta treba dalje činiti.
Ništa nećete dobiti ako se strogo držite svojih principa i ako trvdoglavo branite svoje stavove. Zbog toga ne bi bilo loše da pomalo spustite loptu i da potražite neko valjano kompromisno rešenje. Uostalom, ako sami ne znate kako da rešite problem, možete se posavetovati s ostalim kolegama. Ako na kraju svih argumenata koje vam je kolega izneo shvatite da ste vi bili taj koji je pogrešio (svesno ili nesvesno), priznajte krivicu bez previše odlaganja i ulepšavanja stvarnosti i obavezno mu se izvinite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.