Čari rizika

U životu svako pre ili kasnije stigne do prekretnice kada sebi mora da postavi pitanje: „Da li da rizikujem ili da ne rizikujem?“ Kada se nađete u takvoj situaciji, nemojte odmah sumnjati u sebe i svoje sposobnosti. Najgore je ukoliko sami počnete da podrivate sopstveno samopouzdanje. Ponekad zaista vredi rizikovati, staviti sve na kocku i prepustiti se.

Najčešći strah jeste onaj koji se tiče promene posla. Rizik je napustiti posao koji je siguran, rizik je započeti nešto potpuno novo. Ipak, to može biti idealna prilika da se izvučete iz začaranog kruga u kojem stalno viđate ista lica, prilika da steknete nove prijatelje i da istražite sve svoje mogućnosti. Važno je da imate poverenja u sopstveni instinkt i da ne dozvolite da vas zaustavi strah od neizvesnosti.

Poznata priča o tome da onaj ko rizikuje i dobija često bude tačna. Kada treba da donesete neku rizičnu odluku, prisetite se činjenice da vam se u životu neće ukazati bezbroj mogućnosti da ostvarite svoje snove. Naučite da iskoristite svaku priliku koja vam se ukaže da se kasnije ne biste kajali. Imajte u vidu da rizik koji preduzimate može delovati na vaš organizam kao neka vrsta eliksira mladosti. Kada se nađemo u nepoznatoj situaciji, ili u nekoj situaciji koja nosi izvesnu dozu opasnosti, telo dobija novu energiju a mozak ubrzano radi ne bi li se na taj način što pre prilagodio novonastaloj situaciji.

Previše je glupo da iz straha od toga da ne pogrešite budete samo posmatrač, da samo sedite sa strane i gledate šta radite. Zašto ne rizikovati i na taj način pokazati neku drugu stranu svoje ličnosti? Iznenadite i sebe i druge svojom duhovitošću, hrabrošću, inicijativom, sposobnošću… Da biste to postigli, dovoljno je da se prepustite instinktu, jer svaka rizična situacija u nama budi strepnju. Strepnja ne mora da bude negativno osećanje i zaista nije loše ako donošenje neke važne odluke ponekad prepustite svom instinktu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.