U trendu

Celodnevni trening

Svi imamo vremena za vežbanje. Ono što nas ubija jeste priprema. Skupi opremu, trči u teretanu, prođi kroz recepciju i svlačionicu, zagrej se, ohladi se, istegni se, istuširaj, obuci se i vrati kući – više se vremena potroši na sve to nego na samo vežbanje. A još nismo uračunali u sve to i poziranje u svlačionici. Međutim, brojne vežbe možete raditi bez gubljenja vremena. Za njih je potrebno samo nekoliko trenutaka – da se razmrdate ili smirite – a one će ipak doprineti vašoj snazi, pokretljivosti, držanju i jačanju mišića.
Što je najbolje od svega, ove vežbe uklapaju se u one skrivene trenutke dana – kratak predah na poslu, šetanje psa, spremanje kreveta. Čak i kad imate posla preko glave, uspećete da ih ubacite u svoj raspored. Kada se ujutru probudite izgladneli i dehidrirani, i sami znate da je to loša vest. Dobra vest je da su vaši trbušni mišići tada vidljiviji nego celog dana. Zato iskoristite tu prednost. Dok ležite na leđima u krevetu, pokušajte da uvučete stomak što više prema kičmi. Dok to radite, pokušajte istovremeno da zategnete bočne stomačne mišiće. Ostanite u tom položaju deset sekundi i plitko dišite. Pokušajte da to izvedete tri puta.
Sledeći put kada budete izlazili ispod tuša pokušajte da se oslobodite napetosti u ramenima koja potiče od celodnevnog saginjanja nad tastaturom. Uhvatite krajeve peškira desnom rukom iza glave, a levom na sredini leđa. Polako ga povlačite naniže levom rukom sve dok ne osetite zatezanje u desnom ramenu i tricepsu. Ostanite u tom položaju tridesetak sekundi. Ponovite dva-tri puta, polako i naizmenično povlačeći na jednu stranu, pa na drugu.
Na kraju dana neki momci zaspe brže, a drugima je potrebno vreme za opuštanje. Ukoliko spadate u drugu grupu, pre svega proverite da li su vam navučene roletne. U redu. Onda stanite sa stopalima raširenim u širini ramena, dignite glavu i gledajte napred. Duboko udahnite. Dignite levu ruku u visini grudi, dlanom okrenutim nadole, kao da grlite svoj lični oblak. Pridržite donju stranu oblaka desnom rukom, dlanom okrenutim naviše. Onda se okrenite u levu stranu, u struku, spustite levu ruku puštajući oblak, i dignite desnu u visini grudi. Pri tom izdahnite. Svako ponavljanje treba da traje onoliko koliko vam je potrebno da udahnete i izdahnete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.