Čemu nas uče filmovi

Život i film se uglavnom mnogo razlikuju, ali to ne znači da filmovi ne sadrže neke pametne i praktično primenljive poruke. Odabrali smo za vas četiri filma koji sadrže pouke koje se odnose na ljubav i veze.

Fatalna privlačnost (1987)

Majkl Daglas igra oženjenog muškarca koji koristi vikend bez žene i dece za strasnu avanturu sa koleginicom sa posla (igra je Glen Klouz). Međutim, kada se članovi njegove porodice vrate, on otkriva da njegova vikend ljubavnica nije spremna da se odrekne veze sa njim. Ona počinje da ga prati i postaje opsednuta njime.

Čemu nas film uči: avanture za jedno veče nisu nimalo bezazlene. Nemogućnost da se obuzdate kada ste u takvim situacijama može vas koštati veze. Zato uvek treba da budete apsolutno svesni toga u šta se upuštate.

Sve o dečaku (2002)

Film je rađen prema romanu Nika Hornbija, a glavnu ulogu tumači Hju Grant. Glavni junak – Vil, živi lagodan život bez finansijskih problema, zahvaljujući prihodima koje mu donosi pesma koju je napisao njegov otac. Jednog dana otkriva da deca zapravo mogu imati ulogu u njegovom životu – mogu mu pomoći da upozna neke interesantne pripadnice lepšeg pola. Počinje da odlazi na sastanke udruženja samohranih roditelja kako bi upoznao neke od tih žena, lažući pri tom da ima dete.

Čemu nas film uči: izbegavajte uplitanje u laži i ne pretvarajte se da ste neko ko niste.

Nepristojna ponuda (1993)

Glavna zvezda filma je Demi Mur, pre plastičnih operacija. „Nepristojna ponuda“ je priča o bračnom paru koji ima finansijske probleme. Odlaze u Las Vegas s nadom da će zaraditi novac koji će ih izvući iz tih problema. Ne dobijaju džekpot, a onda se pojavljuje misteriozni čovek (Robert Redford) koji paru nudi milion dolara da bi proveo noć sa likom koji tumači Demi Mur.

Čemu nas film uči: jednom kada uništite poverenje koje postoji između vas i vama drage osobe, teško je vratiti se na početni nivo.

Oči širom zatvorene (1999)

Ovo je poslednji film Stenlija Kjubrika, a glavne uloge tumače Tom Kruz i Nikol Kidman. Film istražuje suštinu seksualnosti, iskrenosti i poverenja među partnerima. Pošto mu supruga prizna da već izvesno vreme fantazira o seksu sa strancem, lik koji tumači Tom Kruz postaje opsednut idejom o pravljenju orgija.

Čemu nas film uči: ako zaista želite da čujete istinu, onda budite spremni za nju jer vas može i te kako uznemiriti. Nekad je bolje ne znati neke stvari.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.