Čemu povučenost?

Kada je u pitanju ispunjenje neke vaše zamisli, ne postoji ništa što vam je sveto. Ako je tako, trebalo bi malo da razmislite. Ukoliko ne umete da sprovedete svoju volju sistematski, loše je da rušite sve oko sebe i ispred sebe. Ljudi neće voleti da vam se nađu na putu, a tako ćete ostati ne samo bez prijatelja već i bez saradnika. Dobro, moguće je da će neko ko vas voli reći da ste vi osoba koja zna šta želi, ali nema smisla da svi ostali misle kako ste opasni za život u zajednici. Jedna stvar bi tu mogla da vam bude od koristi – da svoj egoizam ne sakrivate – bar tu budite iskreni.

S druge strane, nesigurnost je nešto što može još više da vas košta. Drugi će vas prihvatiti ili će vam okrenuti leđa, ali nema nijednog razloga da budete uvučeni u mišju rupu. Obeshrabreni ste i nezadovoljni? Pa šta?! Kad drugima dajete prednost i odričete se svojih želja, ne radite to zbog zadovoljstva – obično osećate samo tugu. Zašto mislite da je loše misliti na sebe? Da li je za vas nemoralno da ostvarite svoje snove, dok se snovi svih drugih oko vas ostvaruju? Naravno da je takvo razmišljanje glupo, u najmanju ruku.

Neizbežna posledica biće zavist usmerena prema onima koji su zadovoljni sobom. To je pogrešno. Isključite one koji gaze preko leševa i ugledajte se na ljude koji spretno, samostalno i odmereno ostvaruju sreću, na one koji imaju obzira. Uvek se trudite da idete za onim što će vas usrećiti i pri tom ne krijte zadovoljstvo. Ima više vrsta egoista.

Nemojte ići mrzovoljno kroz život, budite dobro raspoloženi i puni ideja! Ako vam se na putu do cilja bude desila neka prepreka, odgurnite je u stranu – elegantno. Spretno manipulišite, šarmirajte ljude i na kraju će sve ispasti onako kako ste zamislili. Važno je samo da ne budete previše gramzivi. Treba dopustiti i drugima da dođu do izražaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.