Da li ste pravi prijatelj

Iskren prijatelj je osoba koja vidi vaše greške, koja vas na vreme upozori na njih i koja vam pomogne da ih savladate. Lažni prijatelji vide isto što i on (jer ste ih pustili previše blizu), ali umesto da vam to stavi do znanja, on sve skriva i prepričava drugima. Da li je uvek tako? Naravno da nije. U prijateljstvu, kao i u mnogim drugim stvarima, nije sve samo crno ili samo belo.

Ma koliko da su dve osobe stvarno bliske, najbolji prijatelji na svetu, prijatelji koji se znaju čitavog života, sigurno je da će se u životu pre ili kasnije pojaviti neka situacija u kojoj će jedan drugom, iz ovih ili onih razloga, nešto prećutati. Tako nastaju male tajne, sitne laži, zbir saznanja i priznanja koja nikada neće biti otkrivena ili koja možda čekaju da budu otkrivena. Mada istina ponekad i te kako ume da zaboli, nju ipak ne treba sakrivati.

Logično je da se osećate odlično kada uveče izađete s prijateljem u grad. Tada je provod najbolji: lude zabave, dobro raspoloženje, nova poznanstva. Međutim, na kraju uvek ispadne da se najbolja „riba večeri“ opredelila baš za vašeg prijatelja, iako ste upravo vi nameravali da se potrudite oko nje. Eto prilike da dođe do varničenja.

Još komplikovanija situacija nastaje ako je vaš najbolji prijatelj u jednom trenutku shvatio da je zaljubljen u vašu bivšu devojku. Dobro zna koliko ste je voleli, patili zbog raskida, ali isto tako zna i da ste je preboleli. U redu, i jeste. Ipak, nemoguće je da vas ne pecne: zašto je od svih tih devojaka morao da se odluči baš za nju!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.