U trendu

Da ne osetite neprospavanu noć

Noć iza vas bila je duga i luda. Niste spavali ni cela dva sata, a ceo dan prepun obaveza stoji pred vama. Kako mislite da ostanete na nogama pošto ste iz provoda stigli nešto pre nego što treba orno i raspoloženo da pođete na posao?
Obavezno malo odspavajte, makar to bilo i samo 20 minuta. Varate se ako mislite da ćete bez imalo sna otići na posao raspoloženiji. Nipošto nemojte pokušavati da odagnate san time što ćete pojesti obilan doručak. To zaboravite. Spojite od svega ponešto, a najbolje je da unesete malo belančevina, ugljenih hidrata, malčice masti (na primer, krišku tosta s malo margarina). Takav obrok će vam pružiti energiju koja vam je za taj dan potrebna, ali nećete imati otežan stomak.
Kada se posle kratkotrajnog sna probudite, ne posežite odmah za ogromnom šoljom kafe. Umesto toga, dok se kafa kuva, izađite i prošetajte najmanje 15 minuta. Svež vazduh će vam svakako prijati. U međuvremenu, izbegavajte i slatkiše – oni snagu i koncentraciju pružaju samo trenutno, u kraćem vremenskom intervalu, a kada to prvobitno dejstvo prođe, osetićete se još slomljenije.
Takođe, ne bi bilo loše da izbegavate susret s ogledalom u toku tog dana, jer ćete sigurno upasti u fazu omalovažavanja svog izgleda, što i te kako može da utiče na vašu i inače smanjenu aktivnost. Umesto da se žalite na podočnjake, ili smanjite noćne izlaske ili naučite da se nosite s posledicama neprospavane noći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.