Deset načina za unapređenje karijere

Nemojte više tapkati u mestu – da biste napredovali u poslu, treba da preduzmete konkretne korake. Mi vam predlažemo sledećih deset.

1. Impresionirajte šefa poznavanjem činjenica. Podsetite ga da se dobro sećate otvaranja nove filijale u drugom gradu i da pratite aktuelna dešavanja u okruženju. Na taj način ćete se pozicionirati kao kompetentna osoba u njegovim očima.

2. Ne zanemarujte moć neformalne komunikacije – držite uši dobro otvorene! Slušajte o čemu pričaju ljudi i nikad ne odbijajte poziv na piće nakon radnog vremena.

3. Sarađujte sa kolegama i založite se za njih kod nadređenih. Na taj način stvarate sebi saveznike.

4. Podržite ideje svojih kolega tako što ćete ih pomenuti na poslovnom sastanku. Izgledaćete stručno i istovremeno ostaviti utisak velikodušne osobe koja se ne plaši tuđih dobrih ideja, već ih, naprotiv, podržava.

5. Naučite da govorite o onome o čemu razmišljate. Pokušajte da rečenice budu kratke, ali sadržajne – takav način izražavanja i prezentiranja ideja ostavlja najbolji utisak.

6. Dopustite sebi odmor – svakodnevno napravite „mentalnu pauzu“, vreme kada ćete moći da se opustite i saberete. Nemojte samo jurcati i raditi bez prekida.

7. Pronađite mentora koji će vas ohrabrivati, ali vam i zadavati nove izazove.

8. Naučite da još bolje rukujete kompjuterom, pretraživanjem Interneta i softverom povezanim s vašom strukom. To će znatno unaprediti vaš nivo produktivnosti.

9. Nemojte tolerisati nepristojno ponašanje svojih kolega. Ne morate biti agresivni, ali budite uporni i istrajni kada su u pitanju vaši stavovi.

10. Dovedite u red lične finansije. To će vam dati neophodni mir i stabilnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.