U trendu

Detalj je elegancija

Za razliku od žena, mi muškarci imamo ograničen izbor kada su u pitanju modni detalji. Zato treba da se potrudimo da što bolje iskoristimo one koji nam stoje na raspolaganju. Jedan od takvih detalja je kravata, esencijalno muški komad, koji može da oživi čak i neko krajnje ozbiljno odelo. Prilikom izbora kravate nemojte bežati od intenzivnih boja. Čak i najjednostavnija odevna kombinacija biće stilski pogodak ako unesete malo boje. Razmišljajte o kravati kao o centralnoj tački svoje poslovne garderobe. Važno je samo da odaberete pravi ton, koji se dobro slaže i s materijalom i s bojom odela i košulje, a uz malo kreativnosti kravata može da izrazi i vaš stilski karakter.

Ako ste mislili da su dugmad za manžetne namenjena samo svečanim prilikama, u velikoj ste zabludi. Ona su odavno doživela preporod, pa se sad javlja čitav niz novih mogućnosti za njihovo nošenje u raznim prilikama i sa svakakvim košuljama. Košulja i dugmad za manžetne su sudbinski povezani, jer nije svejedno kakvu ćete dugmad nositi s određenom košuljom. Izuzetak je glatka bela košulja s klasičnom kragnom, uz koju sve pristaje. Ako ste izabrali dugmad od masivnog metala, koja su samim tim i malo teža, vodite računa o tome da materijal košulje na koju ih stavljate bude dovoljno čvrst, tako da dugmad mogu da dođu do izražaja i da rukavi ne padaju loše zbog težine. Dugmad za manžetne možete nositi i prilikom večernjih izlazaka, uz belu košulju, pa čak i uz farmerke. U svakom slučaju, ona daju notu prefinjenog ličnog stila.

Na kraju, posvetite pažnju i izboru naočara. Oblikovanje atraktivnih modnih ramova jeste nešto što su mnoge modne kuće odavno postavile sebi za cilj. Ako naočare nosite dugi niz godina, verovatno ste se već navikli na svoj lik u ogledalu, tako da nesvesno uvek kupujete isti ili sličan oblik rama. Ipak, ne bi bilo loše da i tu učinite korak prema promeni. Možda ćete se prilikom isprobavanja drugih modela učiniti sebi još privlačnijim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.