U trendu

Disciplina hranjenja (2)

Situacija u kojoj dobijena bitka s kilogramima vremenom počinje da se pretvara u gubljenje rata s kilažom ima veoma jednostavno objašnjenje. Razlog za takve nemile okolnosti leži u činjenici da ponekad na sebe preuzmemo više nego što možemo da podnesemo. Tako se dobijena bitka s nekoliko prvih izgubljenih kilograma pretvara u izgubljeni rat s vraćanjem starih i dodatnim dobijanjem novih kilograma. Kao i sve drugo u životu, mnogo stvari zavisi od toga koliko su vaši planovi realni. Ako ovo zanemarite, sve ostalo pada u vodu.
Nerealni planovi u ovom slučaju nisu opasni samo zato što mogu da vas vrate na početak nego zato što mogu i da ozbiljno ugroze vaše zdravlje. Ako je verovati Frojdu, izlečenje će uvek trajati onoliko koliko je trajalo oboljenje. Drugim rečima, suvišni kilogrami nisu nešto što vam se pojavilo preko noći, već je to bio proces koji je imao svoje trajanje. Proces koji je pred vama sličan je vraćanju časovnika unazad. Zato je, iako ponekad rezultati u početku izostaju, važno da istrajete i da se konstantno konsultujete sa svojim nutricionistom (ako ga imate). Uz takvo fino štelovanje nakon određenog vremena bićete na odličnom putu – a nećete to ni osetiti.
Kada uhvatite ubrzanje, ništa vas neće zaustaviti do samog cilja. U teoriji, naravno, sve zvuči lako i jednostavno. Dva i dva su uvek četiri. Ali, nažalost, u praksi nije baš uvek tako. Kada započnete s nekom dijetom, pridržavajte se uputstava koliko god je to moguće. I, naravno, dajte joj vremena da pokaže svoje prednosti i mane. Samo tako ćete vremenom uspeti da program koji ste započeli u potpunosti prilagodite sebi i svojim potrebama. Na kraju nikada ne treba ispuštati iz vida maksimu: "Kakvu korist imate što galopirate, kada idete u sasvim pogrešnom pravcu?"

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.