U trendu

Disciplina hranjenja (5)

Zašto je održavanje kilaže pomoću dijeta podjednako teško i muškarcima i ženama? Iako mnogi od nas počinju s dijetom da bi se oslobodili suvišnih kilograma, dijete imaju za cilj i nešto više od toga. Glavni cilj svake dijete je da pre svega promeni sve one loše navike u ishrani koje su, na kraju krajeva, i zaslužne za situaciju u kojoj smo se našli. Baš zato se u praksi pokazalo da je lako skinuti kilograme, ali da je daleko teže i komplikovanije održati dostignutu kilažu.
Ukoliko se ne promene loše navike u ishrani, svi rezultati mukotrpnog rada koji su postignuti biće isključivo privremeni i biće samo pitanje vremena kada ćete se naći na početku. Upravo u tome i leži odgovor na pitanje: "Zašto je sve to tako teško?" Zbog toga što zapravo nema ničeg težeg od toga da menjate sebe i sve one navike koje su prisutne dugi niz godina, možda čak i čitavog nečijeg života. Taj put nije nimalo lak, ali na kraju tog puta nalazi se najveće bogatstvo koje čovek može imati, a to je zdravlje. Zbog toga, evo nekoliko smernica koje će, pored regulisane ishrane, pomoći u najtežoj borbi koju čovek vodi – borbi sa samim sobom i suvišnim kilogramima.
Vaš lični podsetnik treba započeti stavkom koja bi se najbolje mogla opisati kao realno planiranje. Uvek imajte strpljenja, a neka svaki vaš obrok bude mala oaza mira za vaš želudac. Imajte takođe na umu da sve ono što je drastično nije uvek i najbolje. Na kraju, vrlo dobro procenite svaki svoj izvor informacija o dijeti koju ćete primeniti, i ako bude potrebno, nemojte se libiti da zatražite pauzu u vidu slobodnog dana (onda kada osetite da vam je pauza potrebna). Podvući crtu u životu i pogledati istini u oči jeste najteže, ali bolje je da to uradite sami nego da budete primorani na to.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.