Dišite punim plućima

Da biste bilo šta u svom životu radili kako treba, potrebno je da dišete punim plućima. Kada ste na otvorenom, vaša pluća bolje funkcionišu kako zbog boljeg kvaliteta vazduha koji u prirodi udišemo, tako i zbog toga što smo u prirodi mnogo aktivniji, ali prevashodno zbog toga što nas boravak u njoj maksimalno opušta. Tada se vazduh koji udišemo ne blokira kao kada smo pod stresom, te ceo organizam prima veću količinu kiseonika. Stoga iskoristite svaki boravak u prirodi i naterajte sebe da dišete punim plućima.

Dobro je i kada hodate bosi, jer nas direktan kontakt stopala sa zemljom vraća našim korenima. Kada hodamo bosi po tlu, stičemo poseban osećaj unutrašnje ravnoteže. Hodanje bosih nogu po travi ili hladnim podnim pločicama predstavlja neku vrstu masaže stopala koja jača cirkulaciju.

Važno je i da se zdravo hranite – što više voća i povrća, po mogućstvu, svežeg, dok ga još ima po pijacama. Obradujte svoj organizam zdravim materijama. Dobro je i ako stimulišete onaj deo svog mozga koji je zadužen za seksualnu želju i koji će zbog te stimulacije proizvesti veće količine seksualnih hormona. Upustite se u neku novu ljubavnu romansu, burno reagujte emocijama, dopustite svom organizmu da se preporodi jednim zaljubljivanjem na prvi pogled.

Koristite dan – on pozitivno utiče na naše raspoloženje, ali ne odbacujte ni noć, koja takođe nudi izvesna uzbuđenja. Dnevna svetlost pogoduje organizmu koji se postepeno priprema za jesen i zimu, kada su dani znatno kraći i hladniji. Važno je samo da iskoristite sve prednosti koje imate a koje vam se nesebično pružaju.

Problemi vas zatrpavaju – u redu. Međutim, zar nije kod svakoga ista priča? Ipak, verovatno ne znate mnogo ljudi koji konstantno pate od depresivnih stanja. U slučaju da ih znate, možda ne bi bilo loše da zajedno otkrijete neke uzbudljive stvari koje će vas razmrdati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.