Do blistavog osmeha

Istina je da zdravlje ulazi na usta, ali izgled zuba ne zavisi samo od ishrane već i od redovne higijene. Pored karijesa, kao najčešćeg uzročnika bolesti usta i zuba, česte probleme prave nam i upale desni, kao i paradentoza i ostale bolesti usne duplje. Neredovan odlazak stomatologu i nepravilna oralna higijena najčešći su izazivači promena na zdravim, svetloružičastim desnima.
Upala desni može da bude i genetski nasleđena, a može da nastane i kao posledica loših protetičarskih nadogradnji. Zbog toga četkicu u ruke! Dobra četkica (srednje meka i oštra ukoliko ste pušač), pravilna tehnika pranja zuba (nipošto horizontalni pokreti) i pridržavanje saveta stomatologa najbolji su saveznici zdravog i blistavog osmeha. A blistav osmeh je ono što vam je potrebno u svakoj situaciji, bez obzira na to da li ste u ulozi zavodnika ili poslovnog čoveka. Stanje vaših zuba, njihova blistavost i belina govoriće umesto vas o vama.
Možda mislite da ljudi ne obraćaju pažnju na to u tolikoj meri, ali zapitajte se i sami da li vam nenegovani zubi nekog poslovnog partnera ili, još gore, devojke s kojom ste se upoznali nisu upali u oči i predstavljali nepremostiv problem. Nema potrebe da vi budete taj kojeg će ogovarati iza leđa ili izbegavati zbog neredovne dentalne higijene. Savremenom muškarcu strah od odlaska zubaru predstavlja nepoznanicu!
Zubi treba da se peru najmanje dva puta dnevno, kružnim, vertikalnim pokretima, i to ne kraće od četiri minuta. Sećate se ovih pravila još od malih nogu? Ako je tako, trudite se da ih ne zaboravite i da ih redovno primenjujete, kad god ste u mogućnosti. Zaboravite priče o žvakaćim gumama koje će vam vratiti blistav osmeh. Od njih možete dobiti svež dah, to da, ali za zdravlje vaših zuba samo je jedan način pravi – četkica i pasta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.