U trendu

Dobar posao

Postoji priličan broj ljudi koji će se složiti s tim da je prvi znak uspešno započetog posla onaj kada vas vaš poslodavac ili važan poslovni klijent pozove na kafu. Ne samo što se tu stvara neka vrsta poverljivog odnosa koji bi mogao da se produbljuje već je to samo po sebi idealna situacija da se nađete na mestu gde su pohranjene sve bitne informacije. Treba stalno imati na umu da postoje oni koji rade četvrt veka, a da nikada ne vide i ne čuju ono što je od esencijalne važnosti za funkcionisanje firme ili sklapanje nekog posla. U skladu s uslovima savremenih okolnosti življenja, sigurno ne želite da se nađete među gubitnicima.
Istina je da bi najbolje bilo kada bi svako od nas imao neko dugme koje bi nam na pritisak obezbedilo da se na poslu pojavimo spremni da primimo sve komentare (dobronamerne ili one druge), da ih dobro proučimo i probamo da ih prihvatimo bez imalo sujete. Sujeta je često ono što čini da se ne osećamo baš odlično, ali to ne znači da se i protiv nje ne možemo izboriti. Poslovna komunikacija često podrazumeva i strateške poteze, stoga je vrlo važno pažljivo izabrati protivudarac. Svoju municiju mudro i lukavo čuvajte za neku važnu razmenu, koja mora da se izvrši besprekorno i nikako drugačije. Od čega je sastavljen idealni nastup u savremenom poslovnom svetu? Tri komponente su važne: delimično laskanje, delimično hrabrost i delimično čist proračun.
Naravno da se ovo ne uklapa u idealnu sliku o poštenju, ljudskim vrlinama, poštovanju sebe i drugog. Međutim, kada se osoba koja brižljivo neguje ovaj stav pogleda u ogledalo, ona vidi sledeće: nekoga ko će dobiti prvo sledeće unapređenje gde god da se pojavi, odnosno nekoga ko će dobiti povišicu u najkraćem mogućem roku. Normalno je i ako želite da zaurlate: "Molim? Pa ja uopšte nisam takav!" Ali, to uradite samo ako baš morate pošto je uvek preporučljivo paziti na ton.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.