Dosađuje li vam brak?

Najveći problem svakog muškarca jeste trenutak kada će se odlučiti da stupi u brak. Treba skupiti petlju i prekinuti sa čestim promenama partnerki koje su karakteristične za neke tinejdžerske godine ili period koji sledi neposredno posle toga. Neki muškarci jednostavno ne žele da se pomire sa tim da će broj žena sa kojima će imati seksualne odnose biti sveden na samo jednu. Borba se vodi između društvenih normi i prirode, između dosade i avanture, između dve ili jedne žene – zanimljiv slobodan momački život sa jedne strane naspram stpanja u brak.

Izazov i osvajanje vode u trci, mnogo ispred vernosti i duge i stabilne veze sa jednom devojkom. Večito dokazivanje – društvu, okolini i samom sebi – donosi veću sigurnost muškarcu i čini ga jačim u sopstvenim očima. Neki veruju da je pravo rešenje ako su verni dvema ženama u isto vreme i ako i sa jednom i sa drugom imaju decu, što je, naravno, teško izvodljivo u društvu u kojem živimo, mada ne bi bilo loše da je tako. Da ne bude kako zagovaramo mnogoženstvo, recimo da je to samo neka vrsta mogućnosti za razvijanje želja pojedinaca koji se plaše bračne dosade, što ne znači da takvu ideju treba i realizovati (osim ako niste izuzetno vešti u baratanju rečima i vremenom koje možete da podelite na dva paralelna života).

Primetan je veliki broj razvoda, parovi se više ne obaziru mnogo na reči „dok nas smrt ne rastavi“. To jednostavno nema istu težinu kao što je imalo nekada. Ipak, otvoreno je pitanje da li muškarac treba da menja način života i osnuje porodicu sa jednom ženom zarad priznanja sredine koja bi ga smatrala dovoljno zrelim da se odrekne svih ostalih žena. Šta je vrednije, a šta je važnije? To je pitanje koje se postavlja pred savremene muškarce danas.

Proživeti život sa samo jednom ženom može biti divno, ali isto tako može biti i dosadno. Naravno, to ne znači da je česta promena partnera pametno i preporučljivo rešenje kad ste u braku, jer ne samo što je uvek prisutna opasnost od raznih seksualno prenosivih bolesti nego su tu i emocije, deca, ljubav koja uvek trpi i zbog koje pre ili kasnije neko uvek bude povređen.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.