Dostižni ciljevi

Svi smo mi različiti; neko je lud za klasičnom muzikom, a neko za ekstremnim padobranstvom. Zajednička nam je samo želja da što lepše provedemo dan. Kako? Za početak, suočite se sa sledećom činjenicom: ne postoje srećni i nesrećni dani! Naš odnos prema događajima daje karakter našim danima, a to zavisi od umeća življenja. Ako želite da češće budete u plus fazi, da se sa osmehom sećate prethodnog dana, potrebna vam je dobra organizacija.

U najvećem broju slučajeva znamo šta ćemo raditi idućeg dana: baviti se fitnesom ili dremati u kancelariji, ići u kupovinu, restoran, pozorište… Unapred pripremamo svoje psihičke i fizičke snage za sutra. Neke naizgled sitne stvari mogu nam biti od koristi. Pospremiti sto ili otresti prašinu sa sportske opreme savršene su aktivnosti za planiranje narednog dana. Uopšte, likvidacija bilo čega što se nakupilo u toku vremena, bilo da je to puna kanta za đubre ili obaveza da se pošalje neko pismo, veoma je korisna stvar. Oslobodićete se tereta nagomilanih obaveza i upotrebiti novonastalu energiju za nešto drugo.

Ukoliko budete realni, neće vam se dogoditi razočaranje. To je već sjajna stvar. Razmišljajte pozitivno. Često se dešava da u sebi fiksiramo određenu stvar zbog koje nismo u stanju da sagledamo druge mogućnosti. Isplanirajte za veče nešto što nije mnogo značajno, ali je prijatno. To može biti odlazak devojci ili partija pikada sa prijateljima – sitnica koja će vam tokom dana grejati dušu; možda će vas odbraniti i od stresa. Sitne stvari su značajne u životu. Baš zbog toga i u najgorem raspoloženju vredi brijati se svakog dana i do kraja mirisati na neki parfem. Prijatna spoljašnjost nije tu samo da vam podigne samopouzdanje – ona je izuzetno oružje u slučajnim susretima sa suprotnim polom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.