U trendu

Doterivanje

Maljavost, bez obzira na to što je vaša partnerka može smatrati uzbudljivom, mora biti kontrolisana. Svaka dlaka na vašem telu ima određenu funkciju. Obrve štite oči od znoja, a trepavice od prljavštine i malih insekata. Dlake u nosu sprečavaju ulazak prašine i stranih tela u nos, čiste, greju i vlaže vazduh koji se udiše, te on postaje podnošljiviji za pluća. Ipak, baš te dlake umeju da izgledaju veoma neugledno!

Rašireno uverenje da dlake u ušima i nosu s godinama rastu sve brže i sve gušće potpuno je pogrešno. Štaviše, u poznijim godinama usporava se čak i obnavljanje kose. Otuda dlaka raste duže pre nego što bude odbačena. Bujanju dlaka u nosu ne treba se predati bez borbe. Budući da je sluznica u nosu prekrivena malim treperavim dlačicama, dlake u nosu mogu se seći bez razmišljanja.

Najjednostavniji način da se srede te dlake jeste da se iseku makazicama za nokte. Pri tome treba biti veoma oprezan da oštrim makazicama ne biste slučajno povredili sluzokožu. Druga primenjiva taktika je mali trimer za nos koji radi na baterije. On funkcioniše slično aparatu za brijanje, tako da nema nekih nedoumica oko toga kako se ova mašinica koristi. Na okrugloj glavi nalaze se sasvim mali nožići koji se okreću. Pri svakom brzom okretaju oni seku dlake i ne postoji ni najmanja mogućnost da se tom prilikom povredite.

Najgora i verovatno najbolnija alternativa bila bi čupanje dlaka iz nosa pincetom, što je ne samo bolno nego može da izazove i upalu sluzokože ili da dovede do pojave malih bubuljica. Još jedan metod je jednostavno brijanje. Prilikom brijanja brade iskrivite jednu od nozdrva u levu ili u desnu stranu i samo pređite brijačem preko ivice. Istina, tako nećete skinuti celu dlaku, ali ćete učiniti da ona ne viri izvan nozdrva, što može da izgleda vrlo neugledno. Ukoliko vam nije prijatno da to radite sami, možete pozvati svoju partnerku da vam pomogne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.