U trendu

Drage fantazije

Priča o tome da povremeno maštamo o osobi koja u tom momentu nije u emotivnoj vezi s nama nije nepoznata i ne povezuje se samo s muškarcima ili samo sa ženama. Oba pola su sklona fantazijama, pitanje je samo ko o čemu i na koji način mašta. Često se dešava da fantaziramo o osobi koju poznajemo ili o nekoj ličnosti koju gradimo u svojim mislima. Ponekad su to obične seksualne fantazije, a nekad i nisu. Zašto ponekad maštamo i onom što već činimo, šta fantazije čine u životu parova i šta govore o nama?
Svi mi vodimo neke manje ili više uzbudljive, manje ili više obične živote. Međutim, ponekad se pokaže jasno kao dan da u našim glavama kolaju misli o seksu koje bi mogle da šokiraju druge, misli koje nisu sprovedene u delo, a želja da se to dogodi postoji, ili misli o nečemu što smo jednom doživeli kao neponovljivo iskustvo pa bismo na podsvesnom nivou želeli da nam se ta situacija ponovi. Danas se prilično rado i otvoreno govori o „sigurnim“ seksualnim fantazijama, onima koje imaju muškarci u određenom starosnom dobu ili parovi koji žele da prošire lepezu svojih seksualnih iskustava. Drugu kategoriju fantazija čine one misli koje ne želimo nikada da otkrijemo pred drugima. Kada fantazije isplivaju na videlo, one mogu da unište vezu, ali isto tako, u iznenadnom ironičnom obrtu, mogu i da je spasu.
Da li čovek treba da priča o svojim fantazijama osobi s kojom je u vezi ostaje pitanje koje se rešava na individualnom nivou. U svakom slučaju, valjalo bi izbeći teskoban odnos prema vlastitim seksualnim fantazijama, jer su one u krajnjem slučaju tu da bi nam pričinile zadovoljstvo. A šta je nešto malo nemirne savesti naspram istinskog zadovoljstva, onog koje može da se meri s orgazmičkim vrhuncem?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)