U trendu

Drugačiji, ako ne bolji (2)

Svaki problem se da prevazići jer je život dobar i vredan i stvari mogu da budu bolje. Kriza je ono što će pokušati da vas pokoleba, ali ne treba da ustuknete! Nasmešite se čak i kada vas ne snimaju. Nemojte pokušavati da ubeđujete sebe i druge u to kako nečija pojava nije važna. Ipak, ne treba biti ni opterećen svojim fizičkim izgledom. Ukoliko sebi dopustite taj ekstrem, nikada nećete moći da dođete do nekog većeg uspeha, jer će vam svaki nedostatak neopozivo i nezadrživo stvarati osećaj nesigurnosti i kompleks niže vrednosti. Trudite se da promene na svom izgledu učinite bez straha i bez nedoumica, ali uz pravu meru.

Promena mora da bude pozitivna. Ne pravite je zbog toga što želite da kaznite sebe. Transformacija će biti stabilna samo ukoliko je promena pozitivna i ako je u pitanju nešto što već duže vremena želite. Imajte na umu da su mali uspesi zapravo veliki. Neka i mali koraci za vas budu oni od sto milja. Veliki planovi i zahvati mogu dovesti i do velikog neuspeha. Napravite mapu svog napretka i nagradite sebe za svaki mali korak koji ste učinili idući ka ostvarenju cilja. I bolje je da promenu sprovodite sporije – promena je najefikasnija ako se pojavi lagano. Ne požurujte stvari. Učinite ceo proces što je moguće zabavnijim! Ne zanemarujte nijedan korak koji ste napravili, ma koliko mali i spor bio, jer vas on vodi ka ostvarenju cilja.

Naravno da ne treba ispuštati iz vida podatak da je svaka promena zastrašujuća, ali što pre to spoznate, zadatak će biti lakši. Dobro razmislite o planu i da li imate mogućnosti za njegovo ostvarenje. Razmislite na isti način i o posledicama. Nerealni ciljevi stvaraju strah, što povećava mogućnosti za neuspeh. Pratite principe promene koje sprovodite i praktikujte nove navike kako bi one što pre postale deo vaše ličnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.