Fazonirana brada

Jedan od neizostavnih elemenata izgleda svakog mačo muškarca jeste brada. Bila ona od dva dana, od nekoliko dana, duža ili kraća, bez nje se „mačo look“ jednostavno ne može zamisliti. Naravno, to ne znači da je nošenje brade rezervisano isključivo za mačo tipove – takvu vizuelnu transformaciju svako može sebi da dopusti – osim žena, naravno. Za dva do tri dana već možete izgledati sasvim drugačije. Svaki stil dolazi u obzir, ali ga treba prilagoditi onome što inače jeste vaš stil kako ne biste izgledali jednostavno neuredno.

Možete se opredeliti za bradu a la Nikola Pašić, dugu i negovanu; ako umete da je nosite, to je sasvim u redu. Budite ponosni na nju i redovno je skraćujte. Druga i malo staloženija mogućnost je da nemarno održavate izgled svoje brade – na dužini od nekoliko milimetara; to će učiniti da izgleda kao da ste zaboravili da se obrijete, a pri tom nećete izgledati aljkavo. Da biste tako izgledali, biće dovoljno da se brijete svakog drugog dana. Pri tom obavezno vodite računa o zulufima, koji bi morali da budu srednje dužine (negde do ušne resice, u najgorem slučaju) i obavezno pazite na to da budu ujednačeni.

Budite smeli. Pristanite na promenu. Kao što promena frizure može uticati na to da vas ljudi drugačije posmatraju, ista stvar važi i kada je u pitanju nošenje brade. Naravno, eksperimentisanje sa bradom je daleko bezbolnije od poigravanja sa frizurom, jer dlake na licu rastu neuporedivo brže, pa greške postaju neprimetne u rekordno kratkom vremenu – dovoljna je jedna nedelja i sve će se vratiti u normalu.

Još jedna stvar: ukoliko ste zaposleni, znajte da postoje šefovi koji ne tolerišu nošenje brade. Zato, pripazite na to da vaš eksperiment sa bradom ne ugrozi stalan posao koji imate. U krajnjem slučaju, nije ni toliko loše kada ste sasvim izbrijani, a eksperimente sa bradom ostavite za godišnji odmor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.